Læsetid: 1 min.

Man skal ikke støtte, hvad selv kan stå

28. juni 2005

Peter Gæmelke, forman for Landbrugsrådet og medstifter af CEPOS:

- Hvorfor modtager du landbrugsstøtte?

"Hvad har det med CEPOS at gøre?"

- Du er medstifter af CEPOS, og her har man nogle idealer om, at man skal begrænse den offentlige støtte.

"Jeg har tilsluttet mig grundidéen om at lave et uvildigt analyseinstitut, som kan pege på nogle ellementer i samfundet, som det vil være sundt at gøre noget ved. Og et af dem er da selvfølgelig, at man ikke skal støtte, hvad selv skal stå?

- Kan du ikke stå selv?

"Det vil jeg ikke kunne lige her og nu. Men mit grundsyn er, at landbruget selv skal kunne klare sig, så vi slet ikke er afhænge af offentlig støtte på langt sigt. Men lige her og nu, der er vi da afhængige."

- Er det ikke dobbeltmoralsk at modtage penge, når man er imod at folk modtager penge fra det offentlige?

"Det er jeg heller ikke imod. Jeg tror da jeg skal tilbage og læse CEPOS grundidéer. Men det er helt i forlængelse af de grundsyn jeg har, at vi skal gøre os fri af landbrugsstøtten."

- Du vil altså gerne sige dig de penge fra?

"Det vil jeg ikke her og nu, for det kan jeg ikke. Hvis jeg gjorde det i morgen, så ville jeg ikke kunne få mit landbrug til at hænge sammen. Men på lang sigt vil jeg gerne sige mig det fra."

- Men hvorfor ikke gå foran og sige 'jeg vil ikke have landbrugsstøtte'?

"Det ville være fuldstændig naivt af mig at gå ind og frasige mig den støtte, som alle mine kolleger får. For hvordan skulle jeg så kunne klare mig i konkurrencen? Den rigtige måde er langsomt og gradvist at aftrappe landbrugsstøtten."

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her