Læsetid: 2 min.

Stop 'pædofil-debatten'

28. juli 2005

I den offentlige debat forsøger forfatter og journalist Peter Schmidt - han opererer med mange andre navne og titler herunder "anti-pædagog", politiker mv. - at fremme det synspunkt, at pædofile og disses overgreb på børn (der altid retfærdiggøres ivrigt af gerningsmændene, men ikke desto mindre pt. straffes med op til otte års fængsel) er noget, vi skal have et nyt syn på.

Af samme grund mener han, at Pædofilgruppen, som han indrømmer at have været med til at stifte, er en forening for hædersmænd og ikke mennesker, der fremmer en kriminel tankegang.

Derfor spilder han nu offentlighedens tid og penge ved at melde en række politikere, som har sat lighedstegn mellem organiserede pædofile og kriminalitet til politiet, fordi han føler sig krænket.

Det er jo den omvendte verden. Og Peter Schmidt er således helt på linje med en lille håndfuld andre debattører, der - med slående ens formuleringer og argumenter - har forsøgt at tage en af samfundets argeste forbrydelser op til 'fornyet debat' igen og igen og igen og igen, uagtet at de aldrig rigtig finder opbakning i samfundet.

Denne 'fornyede debat' er hver gang dybt forloren. Det forlorne fremgår med al tydelighed, så snart man udskifter ordet pædofili i 'pædofilidebatten' med en anden psykiatrisk term, der er omfattet af den danske straffelovgivning.

Vi har ingen pyromandebat, vi har ingen voldtægtsdebat, vi har ingen hustruvoldsdebat, vi har ingen grovvold-med-stump-genstandsdebat. Hvor vi iøvrigt prøver at glemme alle kliniske erfaringer, slække på straffene og gøre livet lettere for de kriminelle, så deres ofre må lide endnu mere grotesk, end de allerede gør i forvejen.

Jeg vil gerne bede alle forældre ude i stuerne om at sende et kort debatindlæg ind til deres foretrukne danske avis, hver gang denne debat tages op og på den måde være med til at tage ansvar for, at den nu snart tyve år lange 'debat' - ledet af et ganske lille, men tilsyneladende meget velorganiseret og dermed indflydelsesrigt kor - standses endegyldigt.

Lad være med at tro, at ingen tager sig af fjolser, eller at tåbeligheder skal ties ihjel. Vi skal sige højt og klart fra over for de ubehandlede pædofile og for deres talsmænd og tilhængere.

Og det gælder derfor også de tilhængere, der selv rutinemæssigt i deres debatindlæg hævder, at de skam er ikke-pædofile.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her