Læsetid: 6 min.

Den store danske sindelagsprøve

Hvad er forloren hare? a) en krydsning af en hare og en kanin; b) en god dansk middagsret; b) et pseudonym for Louise Frevert
19. november 2005

Socialdemokraternes genfødsel ved lokalvalgene dementerer det store oppositionspartis forestående død. Søren Pind - ikke at forglemme Venstre også på landsplan - fik én på snotten og efterlader den mere anonyme Martin Geertsen, Venstres usynlige kulturborgmester i de seneste fire år, på Pinds pind. Ikke nogen misundelsesværdig opgave med store Ritt således solidt plantet på langbænken, og en Bondam der fylder stadig mere i byskabet. Ikke desto mindre bedyrede Geertsen, der ustandseligt af en begrebsforvirret reporter fik at vide, at Søren Pind havde været hans væbner(!), at han gik til opgaven med en "stor portion ydmyghed og knofedt." Det udtryk gentog han et par gange, som om han havde lært det udenad hjemmefra, eller bare var en mand i chok, hvad han sikkert var. Ydmygt knofedt, man ser det for sig.

I det hele taget var mange af valgets vindere efter eget udsagn ufatteligt ydmyge over for opgaven. Det står der jo ellers ikke meget om på valgplakaterne. Stem på Røvfuld Skallesmækker, kandidat for partiet Øretæver, hans program er ydmyghed! Så snart stemmerne er hjemme og den første mikrofon kommer i mundhøjde, melder denne ydmyghed sig, selv om enhver idiot er klar over, at vinderen er på vej ind bag en lukket dør og konstituerer sig ved svinestreger og alt andet end ydmyge numre.

En ikke ydmyg

Én der ikke var ydmyg var Louise Frevert, men hun var selvfølgelig også en af valgets tabere og havde sikkert været ydmyg, hvis hun havde vundet. Men taber var hun, som hun forklarede i tv, fordi hun jo havde været udsat for en så grov valgkamp og en så personlig smædekampagne, hvor hun var blevet helt "træt i knæene af det, der var blevet sagt".

I betragtning af Louise Freverts egen sarthed i sproget, er trætheden velforståelig. Rune Engelbreth Larsen har i sin bog: Louise Frevert-sagen samlet en række udsagn fra det frevertske segment, hvor den slagne overborgmesterkandidat selv er repræsenteret på det nydeligste. Blandt mange andre perler blot denne om indvandrerbørn: som "bare generelt er uhyre ringe ligegyldigt, hvilke omstændigheder man byder dem". (Politiken, august 2005). Eller hvad med den om 'hate crimes' om hjemløse, der ifølge Frevert bliver overfaldet af indvandrere, om jøder "der ikke kan bære en kippa eller en Davidsstjerne uden at blive udsat for chikane...og såmænd også bøsser der chikaneres af muslimer...fællesnævneren for disse afskyelige forbrydelser: De begås af muslimer". (Jyllands-Posten august 2005)

I et bedårende selskab af meningsfæller som Ulla Dahlerup, Kåre Bluitgen, Mogens Camre, Søren Espersen, Mogens Glistrup, Lars Hedegaard, Ole Hyltoft, Ulrik Høy, Pia Kjærsgaard, Søren Krarup og for den sags skyld også Bertel Haarder, for nu blot at nævne de 'store' navne i buketten, kan man således her gøre sig bekendt med en række citater om muslimer med særlig kærlig adresse til de danske medlemmer af den ene af de tre store beslægtede verdensreligioner; citater der i kunstnerisk udformning kan sidestilles med den pureste antisemitisme. Samtlige elementer fra de klassiske definitioner af det velafprøvede jødehad er her til stede med muslimer som erstatning for forgængerne i sådanne fædrelandsbesværgende udbrud: sammensværgelsesteorierne, blasfemibeskyldningerne, påstanden om den umulige integration, nedvurderingen af minoriteten og dennes afkom, den konsekvente mistænkeliggørelse af minoritetens religiøse og kulturelle adfærd, forhånelse af minoritetens hellige skrifter; og som konklusion utvetydige forslag om håndfast tilrettevisning af minoriteten, såfremt denne ikke retter totalt ind efter de fobiske forestillinger om den sande tro, nationalopfattelse og kultur. Som sidste eller snarere eneste udvej fordrivelse eller anden bortskaffelse af minoriteten. En Ib Krog Hansen, der er næstformand for Dansk Folkeparti i Ringsted, udtalte således på partiets årsmøde i 2001: "Alle muslimerne skal ud af Danmark. Det er hårdt sagt, der er jo også mennesker blandt dem. Men hvordan skal vi sortere?" (Jyllandsposten).

Dänemark muslimenfrei! Eller som den elskelige Heinrich Himmler engang sagde: alle har jo deres pæne jøde, underforstået at det jo ikke kunne nytte noget, når målet var at skaffe sig af med jøderne. Så kunne man jo ikke sådan give sig til at skelne mellem jøder og jøder.

Forulempende

Citatsamlingen åbenbarer med chokerende tydelighed hvor massiv den nye politiske korrekthed har sat sig fast. "Ikke fordi jeg er racist," som det hedder, "men"... Det er lige før, de rettroende fædrelandsbeskyttere ikke mere behøver tage det lille forbehold. Hvorfor egentlig gøre det, når den forulempende generalisering af de, der står uden for den danske stamme, eller som Ole Hyltoft siger: den stamme der "giver os en rank ryg", er blevet koden for at tilhøre den nationalfikserede elite, ligesom islam i adgangskoden automatisk frakendes civilisatoriske træk og pådømmes som udelukkende sort barbari og mørk middelalder.

Glemt er håndskrifterne, ornamenterne, keramikken, arkitekturen, Alhambra, Cordova, Isfahan, biblioteket i Alexandria, kunstvandingen, Sultan Ahmed i Istanbul, moskeen i Edirne, den osmanniske højkultur i det hele taget, filosofferne, den islamiske forestilling om grundlæggende menneskeværd, dyrkelsen af hellenismen som er den direkte årsag til at vi i dag øser af de græske filosoffer, det tyrkiske køkken, digtningen i fortid og nutid og den undertrykkelse, udbytning og ydmygelse af de muslimsk dominerede lande og områder under korstogene, kolonialismen, imperialismen og for den sags skyld også længe efter. Ganske vist ekspanderede tyrkerne og stod til sidst uden for Wiens mure, men det var ikke, fordi de var muslimer, de opførte sig blot som en stormagt i tiden. Hvem mon, når alt kommer til alt, har mest grund til at føle mistillid mod hvem?

Danskhedsprøven

Nu skal vi imidlertid ifølge Dansk Folkepartis svar på gadebander, ideologerne og de skriftkloge i partiet til at underkaste nydanskere den store sindelagsorienterede danskhedsprøve. Vi kan her og med eneret for Information bringe nogle eksempler, som muslimske medborgere af fremmed herkomst i syvende led fremover skal besvare og besvare rigtigt, hvis de ikke vil udvises i lige så mange led:

Hvad er forloren hare? a) en krydsning af en hare og en kanin; b) en god dansk middagsret; c) et pseudonym for Louise Frevert.

Hvad var Georg Brandes? a) en stor kritiker; b) et forbandet udansk gudløst fremmedelement; c) et forbandet udansk gudløst fremmedelement.

Hvad står bogstaverne PH for? a) en kulturradikal samfundsrevser og arkitekt; b) en fædrelandsfornægtende kulturradikal kæltring; c) en fædrelandsfornægtende selvgod kulturradikal arrogant kæltring.

Hvad er Tidehverv? a) en fanatisk sekt; b) sandheden; c) og ikke andet end sandheden.

Hvad er Danmark? a) et land blandt andre lande; b) et kristent land i 1.000 år; c) og kun løs er al fremmed tale.

Hvad er islam? a) en verdensreligion som kristendom og jødedom; b) en terroristorganisation; c) blasfemi.

Hvem var Harald Nielsen? En tanketåget nazistisk antisemitisk skribent; b) en stor dansk filosof; c) den største danske filosof nogensinde.

Hvad lavede Fogh Rasmussen før han blev Danmarks statsminister? a) skrev en bog om minimalstatens velsignelser; b) løb rundt i skovene; c) begik som skatteminister kreativ bogføring og måtte gå af, fordi han groft vildledte Folketinget.

Hvad betyder næstekærlighed? a) at gøre det gode for andre mennesker uanset hvor og hvem de er; b) at feje for sin egen dør; c) at boykotte Røde Kors og Kirkens Korshær.

Hvem står en god dansk kristen nærmest? a) medmennesket; b) en anden god dansk kristen; c) sig selv.

Hvad er roden til alt ondt? a) den alt for store ulighed i verden; b) den alt for store lighed i verden; c) tossegodheden.

Hvem skal have forbud mod at slå sine børn? a) alle; b) muslimer; c) tidehvervspræster der er medlemmer af Folketinget.

Hvorfor er Danmark i krig i Irak? a) ved en himmelråbende fejl; b) for irakernes brune øjne; c) for at være gode venner med George W. Bush i Amerika, så Fogh Rasmussen kan komme til morgenmad i Det Hvide Hus.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her