Læsetid: 1 min.

Studiejob vigtigere end høje karakterer

29. september 2006

Et par års erfaring fra et relevant studiejob er vigtigere end 11- og 13-taller, når universitetsstuderende skal vurdere, hvad der bedst ruster dem til arbejdsmarkedet. Det viser en undersøgelse, Ugebrevet Mandag Morgen har foretaget blandt 889 universitetsstuderende. 76 procent af de studerende vurderer, at et godt studiejob har "afgørende betydning for mine karrieremuligheder", mens kun 14 procent af de studerende mener, at arbejdsgiverne vægter karakterer højere end erfaring.

Og meget tyder på, de studerende har ret i deres vurdering. En undersøgelse foretaget af DJØF sidste år viste, at de kandidater, der havde haft et relevant studiejob, langt hurtigere fik job, end de, der ikke havde samlet praktisk erfaring i løbet af deres studietid.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her