Læsetid: 1 min.

Sudan: Annan er fuld af løgn

29. november 2006

*Sudans præsident, Omar Hassan al-Bashir, beskyldte i går alle fra nødhjælpsarbejdere til FN's generalsekretær, Kofi Annan, der alle som én blev er fyldt med løgn. Bashir afviste pure, at regeringen i Khartoum skulle være gået med til at tillade FN's deltagelse i en fredsbevarende styrke i Darfur-provinsen, sådan som Annan annoncerede i forrige måned. "Enhver snak om, at vi har godkendt en fælles styrke (med FN, red.) er en løgn, sagde Bashir, der også slog fast, at Sudan anser FN for en invasionsstyrke, der blot vil vælte regeringen. Bashir sagde desuden, at sikkerhedssituationen i Darfur "aldrig har været bedre", og at de 14.000 internationale nødhjælpsarbejdere i Darfur misinformerer hele verden.ritzau

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her