Læsetid: 2 min.

Sverige rider på bølgen

Et point mod England er nok, og kigger man på statistikken, skal Sverige nok redde det i land og sikre sig adgang til ottendedelsfinalerne ved VM
20. juni 2006

Ét point skiller Sverige fra en plads i VM's ottendedelsfinaler. Og modstanderne, som pointet skal hentes imod, kunne ud af fra statistiske betragtninger ikke være bedre. Sverige har nemlig i 38 år ikke tabt til modstanderen i dagens afgørende kamp i Gruppe B, England.

"Vi var bedre end dem ved sidste VM, og vi går ind til denne kamp uden nogen form for frygt eller bekymring," siger FC Københavns Tobias Linderoth.

Sverige har - som England - holdt eget mål rent i de to indledende gruppekampe, så også på den front taler tal til Sveriges fordel.

"Kan vi spillere holde niveauet i forsvaret, ser det vældigt godt ud," siger højrebacken Niclas Alexandersson.

Som de øvrige svenskere kan han udtale sig med en vis lethed omkring det forestående møde. De engelske nationalhelte virker under større pres.

"Nu må vi snart sætte en stopper for den der Sveriges-ting," siger Englands Steven Gerrard.

Han fik sin debut som anfører i en venskabskamp mod Sverige for to år siden og tabte 0-1. Kampen i Köln må han formentlig se fra bænken, fordi Englands svenske landstræner, Sven-Göran Eriksson, ikke vil risikere at se ham karantæneramt til ottendedelsfinalen.

Lettere på midten

Det betyder, at FC Københavns anfører Tobias Linde-roth på papiret får lettere arbejdsbetingelser på den centrale midtbane. Men det papir kan man putte et vist sted hen.

"Folk, som måske ikke har så meget forstand på fodbold og bare ser på, hvilke klubber de to holds spillere er tilknyttet, vil sige, at England har et bedre hold. Men hvis man ser på holdene som helhed, er vi lige så gode," siger Tobias Linderoth.

Den pointe skal svenskerne bevise på ny, for når først den schweiziske dommer Massimo Busacca fløjter op, kan historiebøgerne godt gå hjem.

"Jeg forstår, at stimen sikkert er sjov at tale om og både kuriøs og interessant. Men på banen spiller den ingen rolle. Det er en ny kamp," siger Frank Lampard.

Han fylder 28 på kampdagen og har vel en god idé om sit største gaveønske. Det har Sven-Göran Eriksson også.

"38 år er lang tid. Før jeg forlader dette job, vil jeg gerne have slået Sverige," siger Eriksson og fortsætter:

"Hvis du vinder gruppen, er der mange fordele. Du har en fridag mere end dine modstandere hele vejen til finalen, så vi vil vinde gruppen."

Foruden Steven Gerrard ventes han at spare Peter Crouch, så både Michael Owen og "frelseren" Wayne Rooney starter inde. Lykkes det for den konstellation at sænke Sverige, kan svenskerne stadig gå videre til ottendedelsfinalerne. Det kræver bare, at Trinidad og Tobago ikke vinder over Paraguay i tirsdagens anden kamp.

Forventede startopstillinger:

- Sverige (4-4-2): Andreas Isaksson - Niclas Alexandersson, Olof Mellberg, Teddy Lucic, Erik Edman - Christian Wilhelmsson, Tobias Linderoth, Kim Kallström, Fredrik Ljungberg - Marcus Allbäck, Henrik Larsson.

- England (4-4-2): Paul Robinson - Jamie Carragher, Rio Ferdinand, John Terry, Ashley Cole - David Beckham, Frank Lampard, Owen Hargreaves, Joe Cole - Michael Owen, Wayne Rooney.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her