Læsetid: 2 min.

Systemskifte - til hvad?

21. november 2006

Søren Krarup skriver i sin nye bog Systemskiftet - kulturkampens tegn (anmeldt den 10. november): "...det er min påstand, at systemskiftet i 2001 var Systemskiftet - en historisk begivenhed, der for så vidt indleder en ny epoke eller periode i historien."

Ganske vist er Krarup partiets førende ledvogter, men han har folk stående ved sporskifterne. En af dem er Kenneth Kristensen, landsformand for Dansk Folkepartis Ungdom, specialkonsulent og cand. mag. (MA hist/soc).

I 'Dansk Folkeblad' (4/2006) lyder overskriften side fire: "Skoleelever hjernevaskes." Her konstaterer Kristensen at en række skolebøger "er fyldt med fejl, stærkt farvede vurderinger og til- og fravalg, der afspejler forfatterens egne synspunkter."

Den første bog på dissektionsbordet karakteriseres som "en klassiker inden for religionsundervisningen på gymnasiet." Det gælder Merete Munk og Cilla Transøs bog Islam - klassiske og nutidige kilder, og første eksempel på fejl og mangler er, at forfatterne "rask væk" hævder, at "islam ikke er et anerkendt trossamfund i Danmark - og det på trods af, at det første islamiske trossamfund allerede blev godkendt i 1970'erne."

Men det er en kendsgerning, at staten har anerkendt 11 trossamfund: 10 kristne og det jødiske. Ordet 'anerkendt' er det centrale i statsforfatningsretten - så Kristensen skifter til ordet godkendt, som er noget andet. Staten har nemlig godkendt en række muslimske trossamfund. Fejlen skyldes Kristensen - som påstår at bogens forfattere hjernevasker.

Vi er ikke alle indvandrere

Kristensen karakteriserer bogens forfattere som en gymnasielærer og hendes forhenværende elev, der efterfølgende er konverteret til islam. Umiddelbart skulle jeg mene, at det gav dem et bedre udgangspunkt, end hvis hun var konverteret til buddhismen!

Kristensen anklager også Gavebogen - hvad har vi fået af de fremmede. "Forfatterens teori er i lighed med Birthe Lauritsen, at vi alle sammen er indvandrere, der begyndte at komme til Danmark for 15.000 år siden." Sådan skriver Kristensen. Men da jeg har skrevet Gavebogen, vil jeg gerne slå fast, at det ikke er min teori. Hvis vi alle var indvandrere, så ville det udløse en vældig trafik ved grænserne og arbejdsløshed blandt danske jordmødre.

Vi er alle efterkommere

Men jeg skriver, at Danmark for omkring 15.000 år siden mest bestod af is, sne, sand og sten. Der var ingen mennesker her. Så passerede den første jæger Kruså (før grænsebutikkerne var bygget) på jagt efter et dyr. Jægeren kunne have sagt: Jeg er den første dansker. Min teori er, at vi alle er efterkommere efter indvandrere.

Han besvarer sit eget spørgsmål om, hvem der har skrevet Gavebogen. "...såmænd Mikael Witte - folketingskandidat for Enhedslisten - medlem af Dansk-Cubansk forening..."

Hvis det biografiske er interessant, så kunne han have skrevet, at det er fem år siden, jeg meldte mig ud af Enhedslisten, og 33 år siden jeg blev ekskluderet af Dansk-Cubansk forening. At jeg samtidig med Pia Kjærsgaard var medlem af Skoleprojekt Afghanistan 1988-komiteen og med Kristian Thulesen Dahl var medlem af Folketingets styregruppe vedrørende grundlovsdebatten. Og at min kone hedder Pia S.

Dansk Folkepartis systemskifte skal åbne for den sorte skole - uden kritik, omtanke og medfølelse.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her