Læsetid: 3 min.

Den talentløse terrorist

Zacarias Moussaoui, den eneste nulevende terrorist som var direkte involveret i angrebene 11. September 2001, dømmes formentlig til døden. Det har han ikke fortjent
8. april 2006

Nail him Rudy, lød den skingre overskrift på tabloidavisen, New York Daily News, endnu før byens tidligere borgmester, Rudolph Giuliani, torsdag tilbød sit vidneudsagn i, hvad der ser ud til at blive sidste kapitel i den årelange retssag mod den eneste overlevende terrorist fra angrebene på New York og Washington den 11. september 2001, Zacarias Moussaoui.

Tidligere på ugen vurderede sagens nævninge, at Moussaoui kan dømmes til døden for sin medvirken og for ikke at have fortalt FBI om det nærtforestående angreb, da han blev anholdt i august 2001.

Guiliani skuffede ikke sin bysbørn. Før 11. spetember var han kendt som en jernnæve af en borgmester, der gav byen et mega-udskrab af kriminalitet og svineri, men på New Yorks værste dag nogensinde viste han sig både handlekraftig og følsom over for bysbørnenes tab og trauma. Og det var den Guiliani, der kom frem torsdag.

"Jeg troede ikke på det, da de først fortalte mig, at folk var begyndt at springe ud fra tårnene. Jeg måtte selv ned og se det, og da gik det op for mig, at vi som by stod i en situation, ingen havde oplevet nogensinde før. Jeg husker specielt to, der så ud som om de holdt hinanden i hånden, da de sprang. Jeg ser dem igen hver eneste dag."

Guiliani fangede det helt centrale. Jeg kender ingen, som i dag har de store problemer med at se tv-billederne, hvor flyene klasker ind i tårnene eller det efterfølgende kaos i Lower Manhattans gader. Det rører heller ikke mig - vi har set det til hudløshed.

Men den del af de optagelser, som to franske journalister tilfældigt lavede den frygtelige dag, hvor det, begyndte "at regne mennesker", som brandmændene beskriver det, den kan jeg stadigvæk ikke holde ud at se.

Hvis der er noget, der kan få angsten og panikken fra den dag frem, så er det tanken om de stakler, som, fanget af flammerne, ikke havde noget andet, bedre valg end at springe i døden med hinanden i hånden.

Man behøver ikke lade de tanker og følelser cirkulere i kroppen længe, før Zacarias Moussaoui bliver en meget usympatisk person.

Kedeligvis er han mere en tragisk, mislykket terrorist end et egentligt monster. Han blev kylet ud af sin første flyveskole for at være flere banelængder for ringe, og da han fandt en ny, blev underviserne voldsomt mistænkelige, da den totalt talentløse pilot ville have lektioner på transkontinentale passagerfly.

Moussaoui skulle angiveligt have fløjet et fjerde fly ind i Det Hvide Hus, hvis han havde kunnet overbevise sine over-terrorister om, at han rent faktisk kunne ramme.

Moussaoui er altså en mislykket selvmordspilot. En fanatisk islamist og mislykket selvmordspilot. Som man vil straffe ved at - slå ham ihjel. Men er det en rigtig god ide?

Hellige krigere, som dør for Allah, kommer efter (terrorist)-sigende i himlen, hvor han vil blive mødt af 70 jomfruer. Komikeren Dennis Miller sagde fornylig: "Fuck det, bare giv mig bare een luder fra Las Vegas-"

Men uanset om Moussaoui kommer i himlen eller til Las Vegas, så er det simpelthen for plat bare at sende ham afsted på den facon: Nåle i armene med forbindelse til nogle grimme kemikalier.

Hvorfor give Moussaoui Martyrium Light?

Hvis vi absolut skal opfylde hans højeste ønske (!), var så ikke en ide at vente med henrettelsen til New York endelig får bygget sit Freedom Tower færdigt i Lower Manhattan. Det vil formentlig gå så længe, at han sidder i kørestol til den tid, men det gør bare projektet nemmere: Moussaoui tager elevatoren op til 108 etage. Moussaoui skubbes ud over kanten fra 108. etage. Lige nedenfor skal der være gravet et hul og ved siden af hullet skal stå en enorm luftpude.

Hvis han kan ramme luftpuden bliver han benådet og kan sendes tilbage til fængslet. Og hvis ikke, så har vi den World Trade Memorial, som vi har længtes efter så længe...

Men sandheden er jo nok, at Moussaoui burde rådne op, i glemsel og ensomhed, i et fængsel for sine terroristiske intentioner. Terrorister, der er så talentløse, at de ikke engang magter at slå sig selv ihjel, har ikke fortjent vores hjælp.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her