Læsetid: 1 min.

Tchad smider Exxon ud

7. september 2006

24 timer. Så lang tid fik det amerikanske oliekonsortium ledet af Exxon Mobile til at forlade det centralafrikanske land Tchad i sidste uge. Udvisningen kom efter landets beslutning om at skabe et nyt nationalt olieselskab. "Tchad må selv involvere sig i produktionen af sin olie for at kontrollere velstand og udvikling," sagde præsident Idriss Deby. Det fattige og konfliktramte land producerer årligt 170.000 tønder olie pr dag (svarer til 27 mio. liter), men staten får kun 12,5 procent af indtægten. Ifølge den internationale korruptions-vagthund, Transparency International, er Tchad verdens mest korrupte land.

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu