Læsetid: 1 min.

The Guardian

13. oktober 2006

*Det er svært at afgøre, hvilke bølger der går højst - Beringhavets stormoppiskede vandmasser eller bølgerne i den testosteronfyldte atmosfære på A-skolen, der uddanner folk til den amerikanske kystvagt. Kevin Costner er den garvede rotte, der har arbejdet i Kodiak, Alaska, men som efter en ulykke bliver lærer for nye rekrutter. På skolen tager han den egotripperen Fischer (Ashton Kutcher) under behandling, og tænk - det kommer til at ændre dem begge. Så er der også lige noget med et par forsømte kvinder. Filmens instruktør Andrew Davis er erfaren i actiondrama-genren, idet han har lavet film som Flygtningen (1993) og Collateral Damage (2002). The Guardian får på alle tangenter; bedst er de visuelt imponerende scener med synkende skuder på det oprørte hav i stil med A Perfect Storm. Men selv om The Guardian teknisk set er solidt håndværk, lider filmen under unuanceret personinstruktion og skuespil samt en afsindig forudsigelig historie.

*[Fast fleksml]The Guardian. Instr.: Andrew Davis. Amerikansk (Palads, CinemaxX og en lang række andre biografer)

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her