Læsetid: 1 min.

The Long Good Friday

24. november 2006

*Helen Mirren er ung og tiltrækkende, Bob Hoskins beregnende og brutal i denne klassiske, britiske gangsterfilm fra 1980. John McKenzie har instrueret filmen der handler om Harold Shand, kongen af Londons underverden (Hoskins), som efter at have indgået en lukrativ deal med en amerikansk forbryderfamilie vender hjem til London og flere blodige angreb mod sin person og organisation. Først er Harold forvirret - han ved ikke, hvem der angriber og hvorfor, og aftalen med amerikanerne er tæt på at gå i vasken. Det viser sig, at IRA er indblandet, og det gør affæren problematisk. Filmen foregår omkring langfredag - deraf titlen - og kunne minde om en cockneyversion af Godfather, hvor den ambitiøse Harolds største ønske er at blive respektabel. Da han bliver lagt hindringer i vejen, begynder den hårde facade at krakelere, og det er frygtindgydende godt spillet af Hoskins. Filmen er udsendt i en overdådig jubilæumsudgave med masser af ekstramateriale.

* The Long Good Friday. Instruktion: John McKenzie. Manuskript: Barrie Keeffe. Region 2. Anchor Bay Entertainment. Fås via www.amazon.co.uk

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her