Læsetid: 2 min.

Det er en tjeneste for Dansk Folkeparti

Tidligere bestyrelsesformand i TV2, Lone Külhmann, kan ikke få øje på en eneste god grund til, at teologen Katrine Winkel Holm er blevet udnævnt som nyt bestyrelsesmedlem i DR. Det er i den grad en politisering af DR, mener hun
22. december 2006

Lone Külhmann, hvad mener du om udnævnelsen af teologen og debattøren Katrine Winkel Holm til DRs bestyrelse?

"Jeg er komplet uforstående overfor valget af Katrine Winkel Holm. Jeg mener, heller ikke, at kulturministeren er kommet med gode argumenter for hendes udnævnelse. "

- Hvad kan Katrine Winkel Holm tilføre DRs bestyrelse?

"Ja, det er jo spørgsmålet. Jeg kan overhovedet ikke få øje på, hvad Katrine Winkel Holm har at byde et medievirksomhed som DR. Hun har en teologisk baggrund, og så er hun en del af den offentlige debat, men hvilke faglige kvalifikationer, hun har til at sidde i bestyrelsen i en medievirksomhed kan jeg ikke se."

- Hvad mener du Katrine Winkel Holms udnævnelse er udtryk for?

"Jeg mener, at man i høj grad kan se udvælgelsen af Katrine Winkel Holm som en "tjeneste" til Dansk Folkeparti fra kulturministerens side. Samtidigt er det i høj grad udtryk for en politisering af Danmarks Radio.

Man har diskuteret, at man skulle afpolitisere DRs bestyrelse, så længe jeg kan huske. Men hvis Katrine Winkel Holms udnævnelse ikke er en politisering. Hvad er det så? Hun har jo intet indblik i tv- og radio-verdenen. Men hendes politiske position kan man ikke tage fejl af."

- Hvorfor tror du, at valget faldt på Katrine Winkel Holm?

"Jeg tror hun har de rigtige familefobindelser." (Katrine Winkel Holm er datter af Søren Krarup fra Dansk Folkeparti. red.)

De Konservatives kulturordfører, Jacob Axel Nielsen, argumenterer at for at det er sundt med en bestyrelse, der kan udfordre DR. Det er godt med mangfoldighed. Hvad siger du til det?

"Mangfoldighed er et godt ord, at skrive i oplægget. Jeg mener ikke, at Katrine Winkel Holm opfordrer til mangfoldighed. Hun taler om, at gøre op med multikulturalisme."

- Hvilke kvalifikationer skal man have for at kunne side i DRs bestyrelse?

"Det er meget svært at sige. Men to ting er sikre, man skal have et indblik i hvordan en medievirksomhed fungerer, og så skal man i hvert fald ikke afsky den virksomhed, man skal være med til at bestyre. Det mener jeg i høj grad Katrine Winkel Holm giver udtryk for gang på gang. Hun angriber DR og vil gøre op med, det hun kalder for en venstreorienteret virksomhed, det mener jeg er patetisk.

Det er selvfølgelig godt at være kritisk, men jeg mener ikke, at Katrine Winkel Holm står for konstruktiv kritik af DR, men for afsky for virksomheden. Det, mener jeg, ikke skal være udgangspunktet for at være en del af virksomhedens ledelse."


Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her