Læsetid: 2 min.

To Emmy'er til danske tv-serier

I 2002 var det 'Rejseholdet', året efter 'Nikolaj og Julie', og i nat vandt både 'Ørnen' og miniserien 'Unge Andersen' de prestigefyldte Emmy'er ved prisuddelingen i New York
23. november 2005

To gange måtte danskerne på scenen, da verdens fornemste tv-pris, Emmy'en, natten til i går dansk tid blev uddelt i New York.

Først vandt Danmarks Radios Ørnen i kategorien bedste udenlandske dramaserie, og kort efter var det DR og Nordisk Films Unge Andersen, der blev hædret for bedste udenlandske miniserie.

"Det er tredje gang, at DR-Drama løber med en Emmy på fire år," fortalte en glad tv-chef Lars Grarup umiddelbart efter, at Ørnen var blevet annonceret som vinder.

Samtidig er det anden gang, at forfatterne Mai Brostrøm og Peter Thorsboe står for en Emmy-belønnet dramaserie. Sidste gang var i 2002 med Rejseholdet.

"Vi er verdensmestre i at lave lange dramaserier, og det var ikke nogen tilfældighed, at vi blev nomineret til prisen," sagde Lars Grarup over telefonen til Ritzau.

"Vi har været herovre i fire år og har fået tre Emmy'er, det synes jeg er bevis på, at vi i DR er i stand til at lave dramatik i verdensklasse. Det er vi, fordi vi har en fantastisk god dramaledelse. Det vil sige, at der er nogle fantastisk gode manuskriptforfattere, og vi har et fantastisk godt samarbejde med den danske filmbranche, der jo også er med til at lave succeser i hele verden. Det går ligesom op i en højere enhed, konstaterede han og fortsatte:

"Det er bare super fantastisk, og en understregning af, at vi er i verdensklasse på det her område. At modtage en Emmy er en ære, som vi er meget, meget glade for. Vi har endnu ikke fået armene ned, og vi kommer til at feste hele natten.

I 2003 fik DR en Emmy for tv-serien Nikolaj og Julie.

Ørnen konkurrerede med The Cadets fra TV Channel Russia og med de to BBC-serier New Tricks og Spooks.

Miniserien Unge Andersen var oppe mod Hamburg Cell fra den britiske Channel Four, BBC Drama Serials and Horizont, Hoje é dia de Maria fra TV Globo i Brasilien og Julie Chevalier de Maupin fra Alma Productions/Mascaret Films i Frankrig.

"Det er fantastisk," lød det fra Nordisk Films direktør for filmproduktionen, Kim Magnussen, der ringede fra et feststemt lokale i New York.

Han udtrykte håb om, at navnlig Unge Andersens Emmy vil åbne tv- og medieverdenens øjne for miniserierne, som der ikke har været produceret så mange af i Danmark de seneste år.

Desværre måtte holdet bag TV Zulu-serien om fodbold-analfabeterne FC Zulu tage tomhændede hjem fra New York, hvor de var nomineret i kategorien bedste improviserede underholdning. Heller ikke TV 2's dokumentarprgram Prostitution bag sløret, der var en samproduktion med Sveriges TV, vandt i sin kategori.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her