Læsetid: 1 min.

Tortur måske værre end under Saddam

23. september 2006

Brugen af tortur i Irak er muligvis steget, efter at den amerikansk ledede koalition væltede Saddam Hussein i 2003. Det konkluderer en FN-rapport. Ifølge rapporten fra FN's Menneskerettighedskontor i Irak bærer ligene i Bagdads lighuse "ofte tegn på voldsom tortur", og organisationens anti-torturchef, Manfred Nowak, kalder situationen "ude af kontrol".

Ifølge rapporten står både sikkerhedsstyrker og militsgrupper bag torturen, ligesom der også er modtaget mishandlede lig fra fængsler, der er drevet af koalitionsstyrkerne. Rapporten konkluderer, at torturen truer med at splitte landet ad, fordi ofrerne og deres familier søger hævn.

ritzau

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her