Læsetid: 1 min.

TV2 og Mew fik flest DMA-priser

Mew og TV2 blev topscorere ved dette års Danish Music Awards
13. marts 2006

Rutinerede TV2 og himmelstormerne fra Mew blev topscorere ved årets Danish Music Awards. De to danske bands løb hver med fire priser ved musikernes prisshow i K.B. Hallen i København lørdag aften.

Mew blev kåret til årets danske gruppe og fik også priserne for årets danske album og årets danske rockudgivelse for deres ... And the Glass Handed Kites. Samtidig kom bandets ydmyge forsanger Jonas Bjerre atter i spotlyset, da han trådte frem på scenen for at modtage prisen for bedste mandlige sanger.

Det var dog gruppens bassist, der satte ord på bandets stigende succes det seneste års tid: "I år har været et specielt år. Vi har vundet noget i alle de 'priskonkurrencer', vi har stillet op i," sagde Johan Wohlert.

Juryen havde til gengæld besluttet, at TV2's De Første Kærester på Månen var årets største hit, at Århus-bandet havde lavet den bedste pop-udgivelse i 2005, og at forsanger Steffen Brandt var årets bedste danske sangskriver. Den sidste af TV2's fire statuetter var IFPI's ærespris. Den tildeles en kunstner eller en gruppe, som har udvist noget særligt over hele sin karriere.

Magtens Korridorer blev hyldet med prisen for årets nye, danske navn, mens den århusianske sangerinde Tina Dickow, der også modtog den seneste udgave af P3 Guld, blev udråbt som årets danske sangerinde.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her