Læsetid: 2 min.

Tvillinger til vælgere: Stem på far

Venstrekandidat i Korsør bruger sine tvillinge-babyer i valgkampagne. Hvis det kan få bedstemødre til at sætte krydset ud for navnet 'Johnny Persson', er det kun godt, mener han
2. november 2005

Venstremanden Johnny Persson fra Korsør er en mand, der kan levere resultater. I hvert fald på hjemmefronten, hvor han i maj måned fik fornøjelsen af tvillingedrengene Philip og Daniel.

Men noget for noget, som det hedder i Venstre. Nu har far gjort sit, så nu er det ungernes tur til at hjælpe farmand, der er nummer seks på Venstres liste i Korsør.

I Johnny Perssons valgkampagne bliver tvillingerne brugt til at sælge ham, som Korsørs kommende politiker.

'Stem på far', står der på tvillingernes trøjer.

- Hvordan kan det være, at du bruger dine tvillinger i din valgkampagne?

"Jeg ser det først og fremmest som en sjov lille detalje. Andre politikere har brugt andres børn i deres valgkamp, men jeg har jo mine egne. Så det her er den virkelige vare."

- Har du gjort dig nogle overvejelser, før du valgte at bruge dine to sønner til at få flere stemmer ved det kommende valg?

"Ja, det har jeg faktisk. Jeg har selvfølgelig talt med min kone om det inden, men vi synes begge to, at det var en sjov måde at lave valgkamp på. Og hvis jeg kan vinde nogle hjerter hos nogle bedstemødre, så er der kommet noget godt ud af det. Men jeg har også spurgt venner og kolleger, og langt størstedelen syntes, at det var ok."

- Men nu når du bruger dine børn, har du så nogle politiske budskaber til børneforældre?

"Nej, det har jeg faktisk ikke. Jeg har tre mærkesager som jeg fører valgkamp på. Integration, folkeskolen og miljøet, så mine politiske prioriteringer har ikke noget at gøre med småbørn som sådan."

- Hvem er dit politiske forbillede?

"Det er Uffe Ellemann-Jensen. Jeg er stor tilhænger af ham. Han har humor, og han tør at udtrykke sig, så folk kan forstå det. Jeg har virkelig stor respekt for ham. Jeg synes, at han havde det, der skal til som politiker."

- Hvad med Anders Fogh Rasmussen. Mangler han da mod?

"Anders Fogh er også dygtig, men det er på en anden måde end Uffe Ellemann-Jensen. Jeg var virkelig imponeret, da Fogh holdt sin landsmødetale helt uden manuskript."

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her