Læsetid: 1 min.

Tyrkiet vil blokere dansk tv-station

16. oktober 2006

*Den tyrkiske regering anklages for blokere sendesignalerne fra den kurdiske tv-station ROJ TV, der via satellit sender fra København. Den kurdiske hjemmeside KurdishMedia.com rapporterer således, at ROJ-tv ikke længere kan modtages i adskillige byer i det nordlige Kurdistan, mens stationens signaler i den seneste uge har været meget dårlige i andre byer både i det nordlige og vestlige Tyrkiet, herunder Izmir og storbyen Istanbul. Ifølge eksperter er det relativt let med såkaldt elektronisk jamming at forstyrre satellitsignalerne og på den måde forhindre dets kurdiske mindretal i modtage ROJ-tv. Tyrkiet har længe kritiseret Danmark for at ikke at have forbudt tv-stationen, som Tyrkerne mener har terrorist-forbindelser.

ritzau

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her