Læsetid: 1 min.

Tyrkiske slagsmål om Fogh brev indledt

26. september 2006

Anklagemyndigheden kræver mellem 15 og 840 års fængsel som straf for at borgmestrene i december sidste år opfordrede den danske statsminister til at skåne den kurdiske satellit tv-kanal Roj-TV, der af Tyrkiet anklages for at have forbindelser til terrororganisationen PKK. Tv-stationen er under efterforskning af Københans Politi på grund af anklager fra den tyrkiske stat. Ved retsmødet i Diyarbakir mødte næsten samtlige borgmestre og ikke mindre end 18 forsvarsadvokater samt mere end 100 tilhørere frem for at overvære sagen, der i Europa opfattes som endnu en trussel mod ytringsfriheden i tyrkiet. I deres forsvarstale lagde borgmestrene vægt på at deres hensigt kun er at forsvare kurdernes kulturelle rettigheder, og de afviste at forholde sig til anklagerne om forbindelser mellem Roj TV og PKK.

Retsagen fortsætter i eftermiddag, men der forventes ingen afgørelse idag. Læs reportagen fra retsagen i Information i morgen.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her