Læsetid: 1 min.

Tysk terror-frygt

De tyske myndigheder frygter, at et mislykket angreb på regionaltog langtfra er noget særtilfælde. Anholdt libanesers medsammensvorne er fortsat efterlyst
21. august 2006

Den tyske forbundsregering og politiet frygter, at Tyskland er i overhængende fare for at blive skueplads for terrorangreb, efter at planlagte bombeangreb i to regionaltog for tre uger siden kun blev afværget på grund af terroristernes "håndværksmæssige" fejl, der forhindrede bomberne i eksplodere. En af de mistænkte terrorister, en 21-årig libanesisk ingeniørstuderende med bopæl i Kiel, blev i går eftermiddag fremstillet i grundlovsforhør ved Forbundsdomstolen i Karlsruhe, hvor han blev varetægtsfængslet, da hans dna og fingeraftryk blev fundet på bombekufferterne. Den unge mand med fornavnet Yussef Mohammed blev anholdt ved en storstilet politiaktion på hovedbanegården i Kiel i de tidlige morgentimer lørdag. Han var åbenbart på vej til at forlade landet, efter at politiet fredag iværksatte en opsigtvækkende eftersøgning efter de to formodede terrorister, der den 31. juli skal have placeret kuffertbomberne i to regionaltogtil Hamm og Koblenz. Kansler Angela Merkel lykønskede prompte politiet for den hurtige anholdelse, som hun betegnede som en stor succes i kampen mod terrorisme.

Men libaneserens ukendte medsammensvorne var søndag fortsat på fri fod. De to mænd blev efterlyst ved hjælp af videobilleder optaget af overvågningskameraer på hovedbanegården i Köln, da de placerede bombekufferterne i togene, hvor de siden blev fundet efterladt. Rigsadvokaten er overbevist om, at de to mænd er medlemmer af en endnu ukendt terrorgruppe. Også den konservative indenrigsminister, Wolfgang Schäuble, mener, at terrorfaren er øget og pressede i weekenden på for at få strammet anti-terrorlovgivningen.

"Sagen er usædvanlig alvorlig. Så tæt på har truslen aldrig været før. Det er fuldstændig uvist, hvor mange potentielle terrorister der bor i Tyskland," sagde Schäuble.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her