Læsetid: 1 min.

Tyskerne er trætte af demokratiet

4. november 2006

*For første gang nogensinde er et snævert flertal af tyskerne utilfredse med demokratiet. De interne stridigheder i Merkelregeringen har øget politikerleden. For første gang siden Anden Verdenskrig er politikerleden nemlig så udbredt i forbundsrepublikken, at tyskerne nu er utilfredse med selve demokratiet. Kun 49 procent er tilfredse med den måde, demokratiet fungerer på, viser en ny meningsmåling, som tv-stationen ARD i aftes offentliggjorde i sin såkaldte Deutschlandtrend. Det er 11 pct. færre end i september i fjor. 16 år efter den tyske genforening er skuffelsen over demokratiet især udbredt i det tidligere DDR. Hele 68 procent af østtyskerne er utilfredse.

ritzau

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her