Læsetid: 1 min.

Tyskland og Frankrig holder på monopolerne

14. december 2006

*Drømmen om et fælles energimarked i Europa fik i denne uge endnu et slag. EU ønsker mere konkurrence på den europæiske energi, men sværvægterne Tyskland og Frankrig står sammen for at blokere ethvert forsøg på at mindske de store selskabers tag på markedet. Kommissionen havde foreslået en tvungen opsplitning af Europas største energiselskaber. Konkurrencekommissær, Neelie Kroes, kaldte det en 'absolut prioritet' at opsplitte de energigiganter, der både producerer energien og ejer fordelingsnettet. Men i denne uge kom det klare svar fra Berlin og Paris: ingen skal pille ved tyske Eon og RWE, ligesom Franske EdF og GdF også vil forblive intakte i fremtiden. Kommissionen arbejder nu på et mindre radikalt forlag, der skulle ligge klart i begyndelsen af 2007. Men de store energiselskaber skal ikke føle sig for sikre.

"Status quo er ikke acceptabelt. Vi skal have et fælles marked. Ikke blot på papiret," siger en højtstående embedsmand til Financial Times.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her