Læsetid: 1 min.

Den udløsende faktor

Den fremtrædende digter Peter Nielsen, der sidste år var indstillet til Nordisk Råds Litteraturpris for sin bog 'Livet foreslår' - udgivet på Lindhardt og Ringhof - forlader nu også forlaget i protest mod dets udmeldinger i sidste uge
1. juli 2005

Først blev digteren Martin Glaz Serup sagt op for to uger siden. I sidste uge sagde yderligere fem forfattere - Kristiane Hauer, David Læby, Kenneth Krabat, Harald Voetmann og Kristina Stoltz - sig selv op i protest.

Nu fortæller digteren Peter Nielsen, at også han har besluttet sig for at forlade Lindhardt og Ringhof som reaktion på forlagsdirektør Morten Hesseldahls udmeldinger i forbindelse opsigelsen af Glaz Serups kontrakt.

Peter Nielsen har været meget glad for sin redaktør, men utilfreds med den overordnede ledelse, som han som han karakteriserer som "ufølsom".

Peter Nielsen var sidste år sammen med Vibeke Grønfeldt indstillet til Nordisk Råds Litteraturpris for sin bog Livet foreslår og skulle i begyndelsen af næste år have udgivet bogen I sommervinden på Lindhardt og Ringhof. Nu vil han søge et andet forlag.

Den aktuelle sag med fyringen af Glaz Serup og Morten Hesseldahls udtalelser til Information har ifølge Peter Nielsen været "den udløsende faktor" for beslutningen. Peter Nielsen var oprindeligt tilknyttet forlaget Centrum, som blev opkøbt af og lagt sammen med Lindhardt og Ringhof. Han har et langt forfatterskab bag sig

"Det har givet en grim smag i munden" at høre til på et forlag, som behandler sine forfattere sådan," siger Peter Nielsen.

"Hvad bliver det næste i rationaliseringens navn?"

Martin Glaz Serups afviste digtsamling har i mellem tiden fundet et ny forlag.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her