Læsetid: 5 min.

'Urimeligt, at jeg blev dømt for racisme'

Formanden for Dansk Folkepartis Ungdom, Kenneth Kristensen, vil afskaffe racismeparagraffen. Han fortæller om det vigtige i at være loyal over for moderpartiet og om Socialdemokraterne, der stjæler alle forslagene. Han mener sig sikker på at undgå flere kupforsøg fra nazi-sympatisører
17. oktober 2005

"Mere sprælsk end vores moderparti?" Kenneth Kristensen, 28 år og formand for DFU, Dansk Folkepartis Ungdom, vender spørgsmålet et øjeblik. Så svarer han:

"Vi holder nogle bedre fester. Det, synes jeg, er det vigtigste."

- I den 10 års-jubilæumsbog, du har skrevet om DFU, understreger du den loyalitet, I altid har prøvet at vise over for Dansk Folkeparti?

"Ja. Og det er vigtigt. Jeg har aldrig helt kunnet forstå, hvorfor politiske ungdomsorganisationer skal være ungdomsorganisationer til et parti, som de slet ikke - eller i store træk ikke - er enig med."

- Det er en dansk tradition, at ungdomsorganisationerne er mere sprælske end moderpartiet?

"Desværre har den tradition betydet, at partiernes ungdomsorganisationer ikke tages så alvorligt som ungdomsorganisationerne i udlandet. Når jeg snakker med vores internationale samarbejdspartnere, kan jeg se, at der er langt mere fokus på dem, og at de tages langt mere seriøst. De tager initiativer, javel, men de kan stadigvæk rummes inden for partiet. Og det har vi talrige eksempler på ikke er tilfældet i Danmark."

"Tag nu VU, der foreslår fri hash. Og som her i sommer har lanceret en kampagne 'Multi-etnisk samfund, ja tak', hvor de foreslår fri indvandring. Noget helt andet end det, Venstre står for. Og hvorfor skal man som ungt menneske, der er enigt med Anders Fogh, så melde sig ind i Venstres Ungdom?"

Skødehund og rugekasse

- Stærk loyalitet over for moderpartiet rummer risiko for rollen som skødehund?

"Jo, men min opgave, DFU's opgave, er også en anden end de andre ungdomsorganisationer. Vi er en slags rugekasse for fremtidige Dansk Folkeparti-medlemmer af Folketinget."

- Alle politiske ungdomsorganisationer er vel rugekasser for folketingsmedlemmer?

"Jeg synes, det er flot, at vi på ti år har fået otte folketingsmedlemmer - i den nuværende DF-gruppe syv - der har lært at stå på deres ben i DFU."

- Som ungdomsorganisation er I sprælske nok til at få jeres egen dom for racisme. Du er selv blandt de fire DFU'ere, der blev dømt i 2003?

"Dommen var urimelig, fordi vi blev dømt for at have lavet en plakat om det multi-etniske samfund. Det er ikke en beskyttet gruppe i forhold til straffelovens § 266 b. Man kunne kun dømme os ved at sige, at vi gik efter muslimer. Og det gjorde man så."

- Men-

"Der var afbildet nogle muslimer på plakaten. Men man kunne ikke vide, det var muslimer, medmindre man så godt efter. Og så skal den paragraf i øvrigt afskaffes."

- Den blev indført for at undgå noget svarende til nazisternes ophidsning mod bestemte befolkningsgrupper?

"Hvis der er nogen, der føler, at de bliver krænket, har de jo altid muligheden for selv at lægge sag an. I § 266 b kan alle mulige mennesker, der ikke har noget med den konkrete sag at gøre, men som føler sig stødt på manchetterne, optræde som anmeldere. I vores sag var der ikke en eneste muslim blandt anmelderne, som var bl.a. Racismecenteret og Arne Melchior."

De løbske ytringer

- Dansk Folkeparti har haft problemer med ytringer, som partiet - når det kom til stykket - ikke er helt stolt ved?

"Der ligger en meget klar linje i forhold til, hvad man kan tillade sig at sige i DF. Og jeg har ingen problemer med at indordne mig under den linje."

- Hvad går linjen ud på?

"Den handler i sin essens om, at man ikke kan tillade sig at sige- Jeg trækker grænsen dér, hvor man truer andre mennesker. Men netop, fordi jeg mener, at § 266b skal afskaffes, mener jeg, at stort set alle andre ytringer må være i orden."

- Alle andre ytringer end direkte trusler?

"Ja."

- DSU's Jacob Bjerregaard sagde i et interview i denne serie, at "hvis man tæller i politikområder, er vi selvfølgelig mest enig med Dansk Folkeparti". Er den følelse gengældt?

"Ja. Det skyldes bl.a., at DSU er den eneste politiske ungdomsorganisation, der har opdaget, at der er noget galt i forhold til indvandring og integration her i landet."

- Så I holder møder sammen og uddyber jeres enighed?

"Nej. For der er den her berøringsangst fra Socialdemokraterne, og den gør sig også gældende for DSU i denne her sammenhæng. Det er, fordi DSU har den opfattelse, at vi har stjålet deres politik. Jeg mener, det er omvendt. Hvem var det, der oprindeligt ville stramme udlændingepolitikken? Var det ikke DF? Og hvad med retspolitikken? Og med førtidspensionen? Der er talrige eksempler, hvor Socialdemokraterne kommer halsende bagefter."

- DSU-formanden sagde samtidig, at der dog er et menneskesyn til forskel på DSU og jer?

"Jeg kunne godt tænke mig, at der snart var nogle, der definerede det ord. Jeg ved ikke, hvad 'menneskesyn' betyder. Og det tror jeg heller ikke, danskerne gør."

- Så du har ikke noget menneskesyn?

"Det er svært at have noget, man ikke ved, hvad betyder. 'Menneskesyn' er et ord, man kaster rundt med for på en eller anden måde at kunne angribe os."

- I har et meget skidt forhold til KU, Konservativ Ungdom?

"Det er, fordi vi er de rigtige konservative. Vi er Gud, konge og fædreland. Vi er den sociale ansvarlighed.

- Og det er KU ikke?

"Nej. De ønsker bl.a. flad skat. Og de er tilhængere af EU. Og nogle af dem er tilhængere af, at skille folkekirken ud af staten. Og hvor er konservatismen så henne? Sandheden er, at vi har to liberalistiske ungdomsorganisationer her i landet: KU og VU. Nej, forresten, der er tre. Det er ikke til at kende forskel på KU, VU og Radikal Ungdom."

- Hvordan ligner de radikales ungdom VK-partierne?

"På godt dansk: De er enige om at mele de riges kage. Deres økonomiske politik er den samme."

Nazi-tiltrækningen

- Af din DFU-jubilæumsbog fremgår, at DFU flere gange er søgt overtaget af grupper "med nazistiske affinitet"?

"Det har været et problem før. Det har været det værste. Men nu er vi i så god gænge, at jeg er sikker på, at det ikke sker igen. Vi er blevet bedre til at kontrollere de medlemmer, der melder sig ind."

- Hvorfor øver Dansk Folkepartis Ungdom tiltrækning på nazi-sympatisører?

"Fordi de misforstår vores budskab. De tror, at vi er imod mennesker alene på grund af, at de har et udenlandsk klingende navn. Sådan er det ikke. Vi bedømmer folk ud fra den kultur, det værdisæt, de har. Jeg synes, at Musa Kronholt, Hitzb-ut-Tahrirs danske talsmand er langt værre, end mange af dem, vi har fået udefra - og langt farligere."

- Hvorfor?

"For de er ekstremt ekstremistiske. Det er folk, som ikke accepterer frihedsrettighederne. Dér kan man virkelig tale om 'en affinitet til nazismen'."

- Som I altså selv er ganske blottet for?

"Fuldstændigt, helt og aldeles. Det væsentlige for os er at forsvare vores allesammens frihed. Og det er svært, hvis sharia er ret i Danmark."

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her