Læsetid: 1 min.

USA's boligmarked skyld i uro

15. marts 2007

Når de amerikanske aktionærer for tiden er nervøse, og de amerikanske økonomer holder vejret, er det først og fremmest på grund af det amerikanske boligmarked, der har været en af de bærende bjælker i de seneste mange års enormt høje amerikanske forbrug. Dette forbrug har sammen med den store kinesiske produktion været hovedmotorerne i den stærke globale vækst. Men sidste år bremsede USA's boligmarked op, og nu følger der flere konsekvenser. En af dem er en likviditetskrise hos de amerikanske virksomheder, der udbyder boliglån, fordi et voksende antal boligejere med lave indkomster eller store gældsposter har svært ved at betale deres lån tilbage.

Volvo CE er førende på verdensmarkedet inden for salg af maskiner til byggeindustrien, og i et interview med det britiske nyhedsbureau Reuters advarer Volvo CE's øverste chef, Tony Helsham, om en risiko for, at problemerne for boliglånsmarkedet rammer den i forvejen svage amerikanske byggebranche. Volvo CE har således i forvejen kalkuleret med en nedgang for byggebranchen på 10-15 procent i år.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her