Læsetid: 1 min.

Utilfredse ungarere på gaden igen

20. marts 2007

Den ungarske regering kæmper med alvorlig fattigdom i landet, ungarerne protesterer mod eksploderende priser på eksempelvis varme og husleje og forringelser i sygehuse og det offentlige.

Protesterne under nationaldagen var præget af højrefløjen, dels det konservative oppositionsparti Fidesz, der havde inviteret til stormøde, dels den ekstreme højrefløj. Situationen i Ungarn er så anspændt, at landets jødiske organisation rådede sine medlemmer til ikke at deltage i festlighederne omkring den nationale helligdag, skriver Budapest Sun. "1848 mod Habsburg, 2007 mod sig selv" kommenterer avisen Pester Loyd.

Efterårets protester - hvor demonstranterne også krævede regeringens afgang - brød ud, efter en intern tale af premierminister, Ferenc Gyurcsány, blev offentliggjort, hvor han indrømmede, at have løjet overfor befolkningen og ikke at have opnået nogen resultater.

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu