Læsetid: 2 min.

En utryg sag

>Som enhver kan/[Billedrubrik] nærstudere i mødereferaterne på Folketingets hjemmeside fra dagsordenens punkt 36 tirsdag den 12. december, er regeringens ordførere ikke meget for at vedstå, at de har fjernet en tryghedsgaranti fra de mindreårige. Tværtimod fastholder de, at mindreårige sexslaver nu får mere tryghed: "For børnene gælder tryghed," sagde Anne-Mette Winther Christiansen (V) således. "Lige nøjagtig børnene, dem ønsker man at tage sig særdeles godt af," supplerede Tom Behnke (K).
16. december 2006

"Ung sexy hot mørk pige. 2 udløsninger 500,-. Døgn-åbent..."

(En enkelt af de 568 massageannoncer i Ekstra Bladet fredag den 15. december 2006)

Forleden diskuterede Folketinget indsatsen mod kvindehandel. Selv om folketingsmedlemmerne i næsten tre timer kappedes om at lufte deres voldsomme forargelse over trafficking, så var resultatet af debatten på flere punkter deprimerende. Ikke mindst for de absolut svageste inden for denne moderne form for slaveri. Og det er selvsagt den linde strøm af unge piger, der af kyniske bagmænd transporteres fra fattige landsbyer i f.eks. Vestafrika til danske mænd på bordeller i Valby, Viby eller Vamdrup.

Den konkrete anledning til de mange timers debat var, at regeringens handlingsplan mod kvindehandel skal fornyes og revideres for endnu en fireårig periode. Og som Information før har beskrevet, så har regeringen med støtte fra Dansk Folkeparti benyttet den kærkomne anledning til at skrue gevaldigt ned for Danmarks forpligtelser i forhold til mindreårige ofre for trafficking. I den endnu gældende handlingsplan får de unge piger således en garanti, der i hvert fald på papiret sikrer dem mod en utryg hjemsendelse, der med stor sandsynlighed kun vil føre lige tilbage i armene på bagmændene. At det så i praksis har knebet lidt med at opfylde garantien, er en anden sag. Det var jo noget, Folketingsflertallet kunne stramme op på.

I stedet går regeringen og dens støtteparti en anden vej. Nu får de mindreårige prostituerede ikke længere en garanti mod utryg hjemsendelse, men derimod et tilbud om "samarbejde" om en såkaldt "forberedt hjemsendelse". Og selv om det ikke siges lige ud i det oplæg til fornyet handlingsplan, som Information før har citeret fra, så ligger det umisforståeligt mellem linjerne, at hvis de unge piger ikke tager imod tilbuddet, så kan Danmark sådan set ikke gøre så meget mere ved det.

Derved flyttes ansvaret bekvemt fra samfundet Danmark til pigernes egne spinkle skuldre. Det svarer på det nærmeste til, at det er naboerne til en forurenende giftfabrik, der får ansvaret for at rydde op efter miljøødelæggelserne.

Som enhver kan nærstudere i mødereferaterne på Folketingets hjemmeside fra dagsordenens punkt 36 tirsdag den 12. december, er regeringens ordførere ikke meget for at vedstå, at de har fjernet en tryghedsgaranti fra de mindreårige. Tværtimod fastholder de, at mindreårige sexslaver nu får mere tryghed: "For børnene gælder tryghed," sagde Anne-Mette Winther Christiansen (V) således. "Lige nøjagtig børnene, dem ønsker man at tage sig særdeles godt af," supplerede Tom Behnke (K).

Det er simpelthen ikke godt nok. Så når Red Barnet i den kommende uge offentliggør en rapport om omfanget af trafficking med mindreårige i Danmark, bør anledningen gribes til at garantere mod utryg hjemsendelse af alle de unge, sexy og hotte piger. Ellers er regeringens forargelse kun ynkeligt hykleri.

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu