Læsetid: 1 min.

V: Kommuner snorksover

Kommunerne gør alt for lidt for at få langtidsledige i sving, mener Venstre
21. december 2006

Nogle kommuner gør alt for lidt for at hjælpe de ægtepar, der risikerer at blive økonomisk hårdt ramt af 300-timers-reglen næste år. Det på trods af, at kommunerne længe har kendt til reglens eksistens, og at de har fået bevilget penge til en speciel indsats.
Det mener Venstres arbejdsmarkedsordfører Jens Vibjerg.
»Mange kommuner er eller har været for langsomme til at komme i gang med at hjælpe kontanthjælpsmodtagere ud på arbejdsmarkedet,« siger Vibjerg.
Han er især vred på Københavns Kommune. Her har beskæftigelses- og integrationsborgmester Jakob Hougaard (S) netop skrevet til Vibjergs partifælle beskæftigelsesminister Claus Hjort Frederiksen og bedt om at få udskudt 300-timers-reglens ikrafttræden med et år, så den først får effekt fra 1. april 2008.
»Nogle kommuner gør det godt i forhold til at få langtidsledige i sving, f.eks. Høje Taastrup, Ishøj og Køge. Og så er det jo tragisk, at borgmesteren i København har siddet på hænderne lige indtil nu, hvor han får øje på mållinjen,« siger Vibjerg.

Kan ikke få job

Den socialdemokratiske borgmester Hougaard svarer:
»Her i det nye år sender vi nogle jobpatruljer ud, som direkte skal banke på hos kontanthjælpsmodtagere og forklare dem om 300-timers-reglen samt prøve at få dem i gang med et forløb. Så vi sidder bestemt ikke med hænderne i skødet.«
I Københavns Kommune er der sendt breve ud til 2.500 ægtepar – især mange indvandrere – om, at de risikerer, at den ene mister kontanthjælpen. Hougaard vurderer, at cirka halvdelen af ægteparrene vil blive ramt af 300-timers-reglen, fordi de simpelthen ikke kan få job.
»Vi vil meget gerne have så mange som muligt i arbejde. Men Vibjerg og regeringen må erkende, at deres antagelse om, at de her folk ikke gider at arbejde, meget sjældent holder. Der er mange af dem, som arbejdsgiverne simpelthen ikke vil have. Vi kan bare se, hvor mange ledige der er blevet afvist af arbejdsgivere, der ikke en gang vil have dem som avisbude,« siger Hougaard.

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu