Læsetid: 1 min.

Vaccinationskampagne efter nye fund af fugleinfluenza

20. februar 2007

Mere end en million opdrættede fugle skal efter planen vaccineres mod fugleinfluenza i området omkring Moskva, hvor den dødelige H5N1 i weekenden blev konstateret på en gård i byen Podolsk. Veterinærmyndighederne begyndte at undersøge gården, efter at der blev fundet 44 døde fugle på stedet. I forvejen var der fredag blevet konstateret fugleinfluenza på to andre gårde i henholdsvis Odintsovo og Domodedovo, der ligeledes ligger i nærheden af Moskva. Også i den østlige provins Primorskij er landbrugs- og fødevaredepartementet begyndt at tage sine forholdsregler. Myndighederne har forbudt udendørs hold af fjerkræ og planlægger ligesom Moskva en massevaccination af områdets opdrætsfugle.

ritzau/Itar-Tass

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu