Læsetid: 1 min.

'At være bøsse er en bagage'

Homoseksualitet er ikke et politisk argument, men det giver forståelse af nogle problemer, siger socialdemokraternes nr. to til kommunalvalget i København, Jakob Hougaard
3. november 2005

"Jeg er ikke gået ind i politik som ham bøssen, og det har været bevidst. Det er vigtigt, at homopolitik er båret op i mainstream."

Det siger 31-årige Jakob Hougaard, der er nr. to på den socialdemokratiske liste i København. Han fremhæver:

"Homoseksuelles rettigheder skal kæmpes af alle partier. Jeg vil ikke være lige- som etniske kandidater, der kun forholder sig til etniske spørgsmål. Vi har set en række etniske politikere, som bliver talsmænd kun for det område, og så er det noget, de selv må ligge og rode med."

- Hvor går dine grænser for, hvor langt du vil lukke medier ind i dit privatliv?

"Hvis jeg skal stille op til et eller andet underholdningsprogram, vil jeg godt have, at der skal være en forbindelse til det, jeg laver politisk."

- Men du vil altså godt stille op til underholdning?

"Det er lidt dobbelt. Jeg véd godt, at politikere i dag får magt ved at være kendte. Det gælder de attraktive opstillingskredse; det gælder spidskandidaturerne."

- Du er jo selv blevet nr. 2 på listen uden at være særligt kendt?

"Men jeg har jo også arbejdet bag linjerne i partiet. Man har lagt mærke til det, jeg har lavet."

- Er du villig til at optræde i en homoseksuel rolle i medierne?

"Det vil jeg lige tænke over. Ikke umiddelbart. Det at være bøsse er ikke et politisk argument. Det er en indstilling til min hverdag. Det er en bagage, som man har med. En forståelse af nogle problemer, for eksempel hate crimes."

- Erklærede bøsser er blevet borgmestre i Berlin, Paris og Hamburg. Er det blevet trendy, at storbyer vælger bøsseborgmestre?

"Homoseksuelle er en vigtig gruppe i en storby. De sætter fokus på tolerance, fest og farver - overskud. Mange plusord. En mangfoldig by og en tolerant by får en mere positiv klang. Og det giver medvind for politikere, som forstår det."

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu