Læsetid: 2 min.

'Det ville være smart at have læst Koranen'

Jørgen Thyregod er en af de lærere, der står i spidsen for oprøret mod tvungne udviklingsplaner for eleverne. Information spurgte ham, hvilke bøger han læser, og det viser sig at han netop er blevet færdig med Hamilton-seriens: 'Den tabte sejr'
24. marts 2007

Sammen med 90 procent af lærerne på Frederiksberg nægter Jørgen Thyregod at lave de lovpligtige elevplaner, som ifølge lærerne er dråben, der får arbejdsbyrden til at løbe over.

Information fanger ham i en taxa efter hans netop overståede interview med Nyhederne. Jørgen Thyregod er matematiklærer, og der er ikke tid til at læse mange bøger i øjeblikket.

- Hvilken bog ville du ønske, at alle læste?

"Puha, det var da et besværligt spørgsmål at stille. Måske kunne det være smart, at man havde læst Koranen. Der er mange, der forholder sig til, hvad der står i den. Men jeg tror ikke, der er ret mange, der har læst den.

- Har du læst den?

"Nej, men jeg har tit tænkt på, at det var én af dem, jeg burde læse."

- Hvilken bog har haft størst betydning for dig?

"Jeg tror, det var Sjöwall og Wahlö-serien", siger Jørgen og griner et lille grynt.

"Jeg kunne godt lide den, fordi det var en kriminalroman, der også forholdt sig til samfundsforhold."

- Hvilken er den værste bog du har læst?

"Det kan jeg sgu' da ikke svare på. For det meste får jeg ikke læst dårlige bøger færdig. Hvis de irriterer mig, vil jeg ikke læse dem færdig. Jeg har nok læst nogle dårlige bøger. Men de har været så dårlige, at jeg har glemt dem."

Læsningen har sjældent noget at gøre med Jørgen Thyregods arbejde.

"Jeg læser mest i ferierne og lidt i weekenderne. Jeg når ikke at få læst til daglig. Jeg læser kun af ren fornøjelse, når jeg trænger til at tænke på noget andet. Men jeg skal helst sidde op, ellers risikerer jeg at blive træt."

En af de næste bøger, Jørgen Thyregod skal igang med er Idioten af Dostojevskij.

"Men den ligger og venter på, at jeg får lidt bedre læsetid. Det kræver lidt mere. Jeg synes, Forbrydelse og straf var ekstremt spændende, men den tog lang tid at læse."

"Jeg kan godt lide Dostojevskij, fordi det er krævende, og man skal bruge tid på at tænke. Men ellers læser jeg mest svenske og norske kriminalforfattere som Jan Guillou, Henning Mankell og Arne Dahl. Det kan jeg godt overkomme, selv om jeg synes, jeg har travlt."

"Hamilton-bøgerne er noget voldsomt noget, men de har gode budskaber," siger Jørgen Thyregod.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her