Læsetid: 2 min.

Variationens station

Kan man kombinere Camilla Miehe-Renard, Thomas Helmigs yndlings yndlings rejsemål i hele verden og en snak om hvorvidt Ricco Wichmann er en stor pik?
2. februar 2007

I markedsføringen af TV2 Radio har man fokuseret meget på de kendte værter. Og det var i høj grad dem, der bar stationen igennem en lettere rodet første dag. Problemet er bare, at det virker som om, rod var intentionen.

Camilla Miehe-Renard, der efterhånden er blevet synonym med den lette form for aktualitets-tv som Dagens Danmark, er den ene af værterne på morgenshowet. TV2 Radio vælger at lade hende ringe til sin egen mormor og bede hende give Ulrik Wilbek nogle gode råd. Det er en helt forkert måde at bruge Camilla Miehe-Renard på. Det virker som et fejlskud at forsøge at gøre hende kæk. Det er hun helt ærligt ikke i stand til, og frem for alt er det ikke det, folk forventer. Hvis man vil konkurrere med P3 og 100FM, som tonen gav indtryk af, så er Camilla Mieherenard en fejlcasting af dimensioner.

Tina Bilsbo tog over og talte med Thomas Helmig i to timer. To timer. Ikke et ondt ord om den mand, men det er svært at interviewe ham på en måde, der gør ham interessant i to timer. Når TV2 inviterer Thomas Helmig, forventer man ikke ligefrem en tung eksistentiel samtale, og det er også helt i orden. Men så længe, man har et ambitionsniveau for sine interview som det, de har på Godaften Danmark, så bør man ikke sætte to timer af til det. Både vært og gæst skabte dog en hyggelig stemning, men da vi nærmede os kl. 10.36 begyndte spørgsmål som "hvor ville du allerhelst rejse hen i hele verden lige nu?" at dukke op.

Kogebøger og Cold Play

Efter et par formiddagsfladeprogrammer med masser af snak, hørte snakken op. Thomas Madvig spillede en god variation af plader, der helt sikkert var på et højere niveau, end det man spiller på andre kommercielle stationer. Men han spillede det i tre timer, hvor de eneste kommentarer handlede om, at Kelis nu skriver kogebøger i stedet for at lave musik og at Thomas Madvig er en kæmpe Cold Play-fan.

Det, som vi alle havde ventet på (Casper Christensens program, hvis læseren skulle være i tvivl), startede kl. 14 og bestod blandt andet af en diskussion om, hvorvidt medværten Ricco Wichmann var én stor pik. Og så ringede de hjem til Iben for at høre om en oplevelse, hun havde med en nysgerrig TDC-operatør.

Det overordnede indtryk er, at TV2 virkelig har lavet den meget varierede radiostation, de havde lovet. Men spørgsmålet er, om det ikke er lidt risikabelt at lave en flade på den måde, for de der kan holde til Thomas Helmig i to timer, kan helt sikkert ikke holde til Casper Christensen i pik- og tis-hjørnet lige så længe.

Det eneste, der skabte en form for rød tråd på denne den første dag, var timenyhederne, og dem er der ikke et ondt ord at sige om.

Og det er meget. For ud over Radioavisen er der ikke nogen radiokanalers nyhedshold, der har ret meget at være stolte af.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her