Læsetid: 3 min.

'Det er en verdensbegivenhed'

I går kunne landets største virksomheder præsentere en ny, privat uddannelse i radikal innovation. Der var tale om en verdensbegivenhed, og alligevel mødte kun to journalister op
24. november 2006

Det er tænkt på tingene, når toppen af dansk erhvervsliv står bag, så på Radison SAS Scandinavia Hotel Copenhagen er der lavet en grøn, lysende landingsbane op langs den flotte kongressal. På væggene hænger store grønne plakater af folk, der vender på hovedet, og på bordene er der pyntet op med grønne æbler, vindruer og vand med limefrugt. Der er også bakker med flymad - i grønne farver.

Når man har inviteret pressen ud i det grønne, er det for at præsentere den nye uddannelse 180ºacademy. Man vil vende det hele på hovedet og lave en helt ny eliteuddannelse i radikal innovation.

Det er fremtidens eventmagere, der skal uddannes på akademiet, og det er ikke så få af de store, der står bag ideen: LEGO, Danfoss, B&O, Nokia, Novo Nordisk, Gumlink og nå ja, Middelfart Sparekasse.

To journalister

Repræsentanter fra virksomhedernes ledelser sidder i et panel for enden af landingsbanen sammen med blandt andre akademiets kommende rektor, Anne Kirah og direktør, Søren Laursen. Der mumles blandt toplederne - de er lidt skuffede. For selvom alt er klar til take off, så mangler der noget, før pressemødet er intakt - nemlig journalister. Faktisk er det kun Information og Ingeniøren, der er mødt op, så der er ret tomt ved de mange grønne borde med limevand og specialdesignede presse-skilte.

"Så laver vi bare et endnu bedre show for jer to," siger Søren Laursen. Pressen nikker, og en flyver letter på en storskærm.

180ºacademy bliver en hidtil uset uddannelse i Danmark. Den er privat, på masterniveau, selvom den ikke giver nogen formel titel - og så er den dyr.

289.000 kroner vil det koste for hver studerende at tage uddannelsen på 15 måneder. Det er derfor også tanken, at det er virksomheder, der skal betale for at uddanne deres medarbejdere, for som Søren Laursen formulerer det:

"Når de studerende bliver i stand til at udvikle koncepter - og kan aflevere gode ideer tilbage til ledelsen, så er 289.000 piece of cake."

Uddannelsen bliver på masterniveau, men kommer ikke til at høre under nogen af landets universiteter, fortæller rektor Anne Kirah, som er amerikaner og kommer fra et job som designantropolog i Microsoft:

"Det har hele tiden været meningen, at vi selv ville designe uddannelsen," siger hun. Blandt andet er uddannelsen meget praktisk anlagt - man skal arbejde i grupper og hele tiden huske, at det er almindelige mennesker, man udvikler koncepter til," siger Anne Kirah.

Middelfart

Selve uddannelsen skal ligge i Middelfart - det er derfor, Middelfart sparekasse er repræsenteret - Direktøren Hans Erik Brønserud forklarer: "Det er noget, der hedder MAD House - et innovationshus, som Middelfart Sparrekasse er ved at bygge i de gamle patientboliger på Middelfart Psykiatriske Hospital," siger han.

Af samme grund er Fredericias borgmester og formand for Trekantområdet Danmark, Uffe Steiner Jensen, også i panelet:

"Det, der sker i dag, er en verdensbegivenhed. Det får jeg jer måske ikke til at skrive i overskrifterne, men det burde I," siger han og kigger ud mod pressen. Han er meget stolt over, at netop Trekantområdet får uddannelsen:

"Det er lykkedes os at tiltrække de bedste i hele verden. Så det er en stor dag for Trekantsområdet - og for Danmark. Og jeg glæder mig til at se jer alle sammen i MAD-House."

Søren Laursen fortæller, at dele af undervisningen også skal foregå i Sydafrika og Dubai. Det er tid til at lande flyveren, og Anne Kirah tager ordet: "Det var godt, at I kom. Ellers ville vi jo kun have snakket til os selv."

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her