Læsetid: 2 min.

Viborgs gæster klædt af

Brøndby snusede længe til en ydmygelse i Jylland, men slap med et 1-3-nederlag. På onsdag venter FC København, der er inde i en god stime
19. september 2005

Sidste søndag benyttede familieavisen B.T. det meste af forsiden på at delagtiggøre tilfældigt forbipasserende i, at Brøndby-træner Michael Laudrup havde fået indføjet særeje i sin ægteskabspagt, således at hans kone ikke ville få en krone i tilfælde af skilsmisse.

Det var en journalistisk mortérgranat lige ned i avisens præcist definerede målgruppe af børnefamilier i tæt, lav forstadsbebyggelse. Hvis ikke historien havde fået hård konkurrence fra Ekstra Bladets spiseseddel, der samme dag lokkede med endnu mere nyt om en spindoktors lemfældige omgang med betalt telefoni, havde det været den ultimative sællert. Tænk bare - en alvorlig artikel om det papirbårne samlivs genvordigheder, der samtidig fungerer som optakt til dagens superligaprogram. Guf for begge køn.

I går bragte B.T. en ny artikel om Michael Laudrups privatliv. Eller rettere: Der var tale om en ultrakort berigtigelse på side to, hvor husmødrene og de tilfældigt forbipasserende alligevel sjældent kigger. Historien om Laudrups ægteskabspagt var stort set grebet ud af den blå luft. Fruen får faktisk del i de penge, hendes mand har tjent, efter at de er blevet gift. Så meget for en god historie. "B.T. beklager dybt fejlen", stod der. Og så til grønsværen. Kunne Laudrup dog bare få dementeret resultatet af gårsdagens kamp på Viborg Stadion. Som sædvanlig havde holdet svært ved at mønstre den fornødne energi til superligaen i dagene efter at have spillet europæisk. Først tæver de Zürich 2-0 i UEFA Cuppen, så taber de til Viborg, og det lå næsten i luften.

Brøndbys presspil

I lørdagsudgaven af Viborg Stifts Folkeblad profeterede en urolig stadion-inspektør et trafikkaos af en anden verden, når mesterholdet skulle lægge vejen forbi søndag aften. For at gøre ondt værre, forstod man, var der også tv-transmitteret håndbold i stadionhallen at trækkes med, samt fest i Tinghallen og computerparty i kasernens idrætshal. Hvis ikke folk gik eller cyklede, lød advarslen, ville det trække tænder ud på den skrøbelige, lokale infrastruktur. Gudskelov blev kampen også vist i fjernsynet.

Men de 8.585 overvejende lokale tilskuere må have følt, at de fik noget for besværet. Da Viborg pludselig havde gelejdet sig foran 2-0 med driftigt, fremadrettet holdspil og et par hovedstødsmål ved Thomas Frandsen og Steffen Højer efter glimrende indlæg fra kanterne, var løbet kørt for gæsterne.

Først midt i anden halvleg trak Brøndby sit sædvanlige altfortærende, storpenslede presspil frem fra godteposen, men da var det for sent. I flere situationer var skadesramte Daniel Agger og Per Nielsen stærkt savnet i forsvaret. Det lykkedes Brøndbys Martin Retov at pynte nødtørftigt på resultatet i 79. minut.

På onsdag har Brøndby hjemmebanefordel mod topholdet FC København. Flere fodboldanalytikere har i de forløbne dage skrevet og snakket om, at superligaens vinder skal findes mellem disse to hold, hvad enten de - som Brøndby i Viborg - snubler lidt på vejen. Efter en usikker superligastart lader FCK til at have fundet formen. Ved redaktionens slutning så det ganske enkelt sort ud for modstanderen FC Midtjylland, der ellers var rejst så langt for at spille i Parken.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her