Læsetid: 1 min.

Videnskabelig sushi

6. oktober 2006

Professor ved Syddansk Universitet Ole G. Mouritsen har netop udgivet en stor bog om sushi. Ole G. Mouritsen er ekspert i fedtmolekyler og leder af Danmarks Grundforskningsfonds Center for Biomembranfysik ved Syddansk Universitet, MEMHYS. Samtidig er han fascineret af det japanske køkken og kulturen omkring dette, og det er på baggrund af begge sine interesser, at han har skrevet bogen Sushi - Lidenskab, videnskab & sundhed.

Bogen er dels en introduktion til sushiens verden, dels tager den fat på spørgsmål som ernæring, fedtstoffer og sundhed samt molekylær gastronomi, japansk design, madkultur og æstetikken i køkkenet.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her