Læsetid: 6 min.

Vikingekrigeren i boksebrag

Danmarks største boksestjerne Mikkel Kessler forsvarede sine VM-titler mod den mexicanske udfordrer Librado Andrade. Forenet i arbejderdanmarks ekstasebrøl, mellem fadbamser og nummerbabes, mødtes Erik Clausen og Pia Kjærsgaard, Hells Angels og dansk politi
26. marts 2007

Da Vikingekrigeren Mikkel Kessler lørdag aften viser sig i et brag af røde flammer, har han 38 sejre bag sig, 29 knockouts og ingen nederlag.

Men før kampen mod den ligeledes ubesejrede mexicanske udfordrer, indleder Erik Clausen som aftenens festtaler.

Han står i ringen under fire gigantiske skærme og er taknemmelig for opgaven, for det giver ham lige akkurat timer nok til at komme tilbage i a-kassen.

På tilskuerrækken sidder Pia Kjærsgaard, som er stor Kessler-fan. En politielev har været med i konkurrencen om at blive kampens nummerpige, og overalt ses Hells Angels rygmærker.

"Jeg har altid undret mig over, at ringen er firkantet," siger den gamle gøgler, der har skiftet øl-kassen fra Cirkus Casablanca ud med en trådløs mikrofon.

"Men på den anden side. Det er ligesom, at der heller ikke er hunde i hundekiks, eller flere socialister tilbage i Socialdemokratiet".

Erik Clausen sammenligner boksehallen med gladiatorernes Colosseum. Stedet, hvor man glemmer hverdagen og oplever det, man ikke tør selv. Og det her er virkelighed, mener Clausen, ikke ligesom at se fjernsyn derhjemme. Der er ingen filmklip, og bokserne træner, så blodet pisker, og sporten bliver kunst.

"Ikke som os andre med torskeblikket foran fjernerens Hit med sangen, og en røv der er ved at vokse sammen med sofaen", siger Clausen.

Stemmen skralder og stiger i energi mod talens slutning. Det lyder som dengang Clausen præsenterede sine plattenslagervenner, men i dag er der tale om en ægte verdensmester. "En af de største kunstnere. Den største danske bokser i nyere tid: Mikkel Kessler".

Trance

Librado Andrade kommer med sit følge. Han er allerede godt inde i Parken, før det sublime højtaleranlæg åbner for nogle halvkiksede guitar-riffs. Som en gladiator går udfordreren en runde med både det mexicanske flag og Stars and Stribes blafrende efter sig. Men showet er intet mod præsentationen af nationens egen mand.

Da Librado Andrade er kommet op i ringen og hoppende venter på den forsvarende mester, begynder et mindblowing technotrance beat. Et af den slags, som bygger mere og mere op mod klimaks med en dyb og forførrende bas. Skærmene viser Kessler på vej helt ude fra træningsrummet.

Hans drengede ansigt er alvorligt, fokuseret og nervøst. Det er, som om hans skuldres vrikken fra side til side trækker ham fremad, når han går. Mikkel Kessler kommer ind i Parken, mens en eksplosion af røde flammer bag ham eksponerer hans silhuet. Vikingekrigeren med Dannebrog blafrende bag sig. Beatet brager mod ekstasen.

Blå og røde laserspots oplyser Parkens mørke i et diskolys. Og lyskanonernes hvide strålebundter bevæger sig fejende over publikum.

Ingen af de to boksere har i deres professionelle karrierer nogensinde tabt en kamp. De ved begge, at det her bliver det første nederlag i den enes karriere. Den første rigtige røvfuld. Og vi ved det. Publikum ved det.

Stemning af stumfilm

Kampen starter. Kessler står afventede med paraderne oppe og durver fokuseret og søgende mod et hul i mexicanerens parader. Danskeren har ingen vilde benskift eller hurtig hoppen. Ikke noget af Muhammad Alis 'Dans som en sommerfugl'. Bare dyb koncentration og sindsygt hårde slag.

Andrade angriber, og Kessler er flere gange i problemer. Ingen er ovenpå, og første runde er meget lige. Parken er stille, og fra tilskuerpladserne oppe på tribunen kan ingenting høres fra kampens slagsmål. Det er også for langt væk, til at man egentlig kan se, hvad der foregår, og derfor følger de fleste med på skærmene, der hænger over ringen.

En mærkelig stemning af stumfilm og tilbageholdt åndedræt mellem 20.000 tilskuere i mørket.

Gambling og gong gong

Da Kessler kommer ovenpå i anden runde letter stemingen, og fadøllenes billige jokes begynder deres indtog i en røg af smøger og distance.

"Hvem er ham, der i de hvide shorts?" spørger en stemme vittigt om Mikkel Kessler.

"Det er en fra Staden, som har stemt nej," joker kammeraten.

Den våde humor giver kampen en afslappet stemning af halbal. Men en lynhurtig kombination af venstre-højre og venstre går igennem Andrades parader, og et brøl rejser sig sammen med de titusinde tilskuere. Tredje omgang er ved at tone ud, og en tilskuer kræver udholdenhed fra den mexicanske bokser.

"Hold nu ud, vi har betalt for det her," siger en tilskuer, hvorefter en anden svarer i mørket, at Kessler "lukker og slukker i fjerde".

Det bliver sagt med en håbefuld sikkerhed, der kun kan betyde, at stemmen har sat sine penge på en knockout i fjerde. Gamblingens spillehåb trækker tilskuerne tættere på personlig sejr. Eller nederlag. Da tredje omgang lukker med 'gong gong' har knægten fra Islands Brygge sat sig på kampen. Den forsvarende verdensmester i to af verdens fire vigtigste bokseforbund (WBA og WBC) lader til at holde på sine bælter.

'The Viking Warrior'

Kesslers halve overkrop er dækket af en tribal-tatovering, hvor en viking slås med en alien. Han er 'The Viking Warrior' - hans boksenavn.

Arbejderknægten Mikkel Kessler voksede op på Islands Brygge, og med en far som værthusejer blev værtshuset Haraldsborg hans andet hjem.

En viking vokser op, og siden han var en splejset 13-årig, har Kessler trænet i C.I.K.'s lokaler i Bådsmandsstræde på Christianshavn. Her mødte han første gang op med sin mor, og mødte træneren Ricard Olsen, der stadig i dag er Kesslers træner.

Nu sidder den 28-årige vikingekriger i ringhjørnet med vattamponer i næsen, som vender tilbage fulde af blod.

Vikingekrigeren placerer en tung serie i hovedet på sin udfordrer, og Andrade er groggy.

Fjerde runde er igang, og Andrades sikkerhed er slået i stykker. Han står som en tyr på segnefærdige ben og hænger med hovedet. Forventningen om en aflivende knockout mærkes i mellemgulvet.

Ingen i Parken holder med Andrade, men mange håber, han holder. Til den runde man har spillet på. Eller bare fordi det trækker spændingen ud, hvis kampen ikke afgøres for hurtigt.

Og selvom Kessler er ovenpå, så er Andrade bomstærk, og han kommer hurtigt igen. Farlig og aggressiv. Et enkelt hul i Kesslers parader kan sende hans VM-bælter over Atlanten. Først i femte runde kommer den første krammer. De to boksere er trætte, og omfavnelsen giver en kort pause. Et ly i slagenes torden.

Smøger og fadøl overalt

Pausen mellem to runder bruges til gengivelse af de netop overståede toppunkter. På tribunen er der langt til de bikiniklædte nummerpiger, og der lyder braldrende klagesang over, at kameraet fokuserer alt for lidt på damerne. Sjette runde slutter med endnu en fadølsorgasme. Syv slag banker ind i hovedet på Andrade, og kun gong gongen synes at redde mexicaneren fra Vikingekrigerens knockout.

Lidt efter rejser folket sig brølende. Kessler rammer Andrade med en lige højre i ansigtet, så sveden sprøjter ud bagover, og mexicanerens sorte baghoved oplyses et øjeblik af en glorie af lysende svedsprøjt.

"Han slår så sindsygt hårdt," bliver der sagt i mørket, da orgasmebrølet har lagt sig.

Da ottende runde slutter, bander en mand.

"Sikke en lortekamp, jeg har lige tabt 1.400 kr." Rundt omkring i landet har fjernsynsseere betalt 495 kr. kun for at få lov til at se kampen på tv.

Hasta la vista, baby!

Selvom Librado Andrade får tæsk, holder han ud. Kæben hænger, og munden står åben. Andrade ligner en bokser, der er så træt, at han hele tiden er ved at spytte tandbeskytteren ud for at få vejret. Men han går ikke ned, og han bliver ved med at være farlig i agressive kontraangreb. Selv i sidste rundes styrtregn af slag. Hvor Parken rejser sig i knock-out forventning og råbende jubel. Hvor kravet og håbet om det afgørende slag, der skal sende mexicaneren i kanvassen brager fra tilskuermørket. Selv her holder Librado Andrade stand, og med tre enslydende dommerstemmer 108-120 vinder Kessler kampen på point.

Knockouten. Den ultimative ekstase-aftrækker bliver ikke udløst. Mexicaneren er for stærk.

"Han var virkelig en hård banan," siger Kessler efter kampen.

En afbleget blondine danser storsvajende med hofterne og fra lydanlægget lyder 'My sweet señorita', og sangen sender Librado Andrade retur med hans modersmåls 'hasta la vista baby!'

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu