Læsetid: 1 min.

Villy Søvndal: Asmaa hører ikke til på venstrefløjen

Asmaa Abdol-Hamid er for uklar om sine holdninger til homoseksuelle, dødsstraf og forholdet mellem religion og politik. Derfor ville hun ikke kunne blive MF'er for SF, siger Villy Søvndal, formand for SF
26. april 2007

Hvis det står til SF-formand Villy Søvndal, så er Asmaa Abdol-Hamid ikke velkommen som kandidat til Folketinget for Socialistisk Folkeparti.

"Hun er for lang i spyttet, når hun skal udtale sig om forholdet mellem politik og religion og grundlæggende ting som seksuelle mindretals rettigheder og retten til dødsstraf," siger Villy Søvndal få dage inden partiets landsmøde.

Derfor ville han i givet fald anbefale SF's hovedbestyrelse at afvise hendes kandidatur, hvis hun skulle finde på at skifte Enhedslisten ud med hans parti.

"Hun gør for eksempel homoseksualitet til et personligt anliggende. Men rummeligheden for homoseksuelle i samfundet er i høj grad et politisk spørgsmål. Og der er jeg usikker på, hvad hun mener," siger han.

Selvom Asmaa Abdol-Hamid i flere interviews har forsøgt at forklare sine holdninger til disse spørgsmål, så mener Villy Søvndal, at hun hele tiden efterlader en flig af tvivl.

"Når hun bliver spurgt om dødsstraf og så videre, så kunne hun jo svare entydigt ja eller nej. Men det gør hun ikke. I stedet kommer der en halv kilometer forklaring," siger Villy Søvndal.

For SF-formanden er det også afgørende at få en klar skillelinje mellem, hvad der er venstreorienterede, og hvad der ikke er venstreorienterede holdninger.

"Mange af de synspunkter, som hun giver udtryk for, hører jo mere hjemme på højrefløjen end hos os," siger han.

Villy Søvndal understreger, at han ikke er ude på at dæmonisere Asmaa Abdol-Hamid.

"Jeg har ikke noget imod hende personligt, og hun må selv bestemme, om hun vil bære tørklæde og trykke mænd i hånden," siger han.

Internt i SF er der stærkt delte meninger om Villy Søvndals udmeldinger. Han undsiges af blandt andre Ida Auken, der er partiets spidskandidat til Folketinget i København.

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu