Læsetid: 3 min.

Virkelighedens Borat hedder Mahir

En pigeglad tyrkisk altmuligmand har inspireret den sexfikserede journalist fra Kasakhstan
6. november 2006

ISTANBUL - Et sagsanlæg er på vej mod filmen Borat fra tyrkiske Mahir Cagri. Han er krænket over, at den bizarre journalist fra Kasakhstan i vidt omfang er modelleret over Mahir Cagri selv og den hjemmeside, der gjorde ham til en af internettets første superstjerner.

Få ville bryde sig om at blive sammenlignet med den hæmningsløse, sexfikserede Borat med det komiske engelsk. Men for Mahir Cagri er det blevet et varemærke, han har levet højt på, siden han sprang fra at være en ukendt skolelærer og journalist i byen Izmir til at blive en af internettets første superstjerner.

Det skete i oktober 1999, da hans www-adresse begyndte at cirkulere mellem internetbrugere verden over. Hans besøgstal eksploderede, og på en enkelt dag fik han 320.000 besøgende. I alt har flere millioner været forbi hjemmesiden. Mahir Cagri søgte venner og en kone, men det folk verden over kom efter, var et billigt grin.

Hvis det er sandt, hvad der står på hans hjemmeside, er der ingen tvivl om, at han på papiret har alt det, en kvinde kan ønske sig af en mand: Han dyrker masser af sport, han spiller musik, han er god mod dyr, han rejser ofte på ferie, han er kærlig, og så er han glad for sex og formentlig også for sig selv. Nogle kvinder vil også se det som et plus, at han har en ordentlig skovsnegl af et sort overskæg.

Det i sig selv er ikke nok til den berømmelse, der siden har bragt ham på turne i USA og sikret ham en aftale om udgivelse af en sang.

Berømmelsen er derimod kommet på grund af de selvudleverende billeder og hans entusiastiske brug af engelsk og udråbstegn.

Teksten lader sig ikke meningsfuldt oversætte til dansk, for det, der har bragt Mahir til tops, er formuleringer som "I like music , I have many many music enstrumans my home I can play" og "I like to take foto-camera (animals , towns , nice nude models and peoples)....." eller "Who is want to come TURKEY I can invitate ..... She can stay my home ....... I speake turkish , english , rusian , I want to learn other language !".

Over det hele står overskriften på Mahirs hjemmeside: "This is my page ....... WELCOME TO MY HOME PAGE !!!!!!!!! I KISS YOU !!!!!".

Billedsiden viser Mahir i nydelig jakke, Mahir på rejse ("I like travel I go 3-4 country every year"), Mahir der spiller bordtennis, Mahir i mini-Speedo-badebukser, Mahir der vinker med ven, glad Mahir med harmonika og tilfreds Mahir med bistre venner.

Mahir Cagri siger, at det ikke er ham, der har skrevet "I like sex" et sted på siden, men en af hans venner fortalte i de glade dage i 1999 salon.com, at de havde lavet siden for sjov og for at få folk til at elske med hinanden og sekundært "we wanted all the people must be happy, live in peace. Our real target is that!"

Efter den enorme tilstrømning af internetgæster og strømmen af mails og telefonopkald trak Mahir Cagri stikket ud og efterhånden døde interessen, og den planlagte biografi med efterfølgende filmatisering blev ikke til noget.

I sidste weekend fik Mahir Cagri så lidt opmærksomhed igen med nyheden om, at han vil anlægge sag mod Sacha Baron Cohen, der spiller Borat.

Så vidt vides har Mahir Cagri stadig ikke fundet en kone til trods for, som han skriver, "My eyes green .. I live alone !!!!!!!!! I have home - car ........."

Se selv på: www.istanbul.tc/ mahir/mahir/

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her