Læsetid: 1 min.

Voldsom kritik af velfærds-kommission

Den Alternative Velfærdskommission udgiver sin første rapport. Den indeholder voldsom kritik af regeringens velfærds-kommission, som anklages for at have svigtet opgaven
10. oktober 2005

Der bliver skrevet med store bogstaver i Den Alternative Velfærdskommissions første rapport.

Over 190 sider kritiseres regeringens velfærdskommission for at svigte sin opgave, for ikke at have videnskabeligheden på plads, for at fremstille skrækscenarier og foreslå løsningsmodeller, der vender den tunge ende nedad.

Dermed kommer regeringens velfærdskommission til at true sammenhængskraften i det danske samfund, lyder konklusionen fra den Alternative Velfærdskommission (DAV).

DAV finder det også beklageligt, at regeringens velfærdskommission benytter den økonomiske model DREAM som basis for de økonomiske fremskrivninger.

"Den reducerer det moderne blandingsøkonomiske samfund til en simpel markedsøkonomi, der er en karikatur af virkeligheden," lyder det fra DAV.

Medlem af regeringens velfærdskommission og professor ved Syddansk Universitet Jørn Henrik Petersen har ikke meget til overs for den skarpe kritik fra den alternative kommission.

"Kritikken af DREAM- modellen er det rene og skære nonsens. Den model er det tætteste, man kommer på en modellering af økonomien. Men uanset hvor god en model er, bliver den jo aldrig en præcis beskrivelse af virkeligheden med alle dens nuancer," siger han.

Jørn Henrik Petersen er også ærgerlig over, at Den Alternative Velfærdskommission bruger så meget krudt på at kritisere i stedet for at komme med klare, konkrete og finansierede bud på, hvordan fremtidens velfærdssamfund skal indrettes.

"Jeg tror ikke, at befolkningen er interesseret i tekniske diskussioner om økonomiske modeller, men derimod optager det danskerne, hvordan vi sikrer velfærden i fremtiden," siger han.

Jørn Henrik Petersen understreger, at han endnu ikke har set DAV's rapport, men opfordrer deltagerne til "at koncentrere sig om fremtidens udfordringer i stedet for at kritisere velfærdskommissionen."

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her