Læsetid: 1 min.

Wallander: Mastermind

22. september 2006

Generelt har undertegnede ikke været specielt begejstret for den nye serie film baseret på Henning Mankells bøger om kriminalkommissær Kurt Wallander og har en lidt kedelig Krister Henriksson i hovedrollen. Men netop denne film, Mastermind, som er instrueret af den danske Peter Flinth, er bedre end gennemsnittet. Måske fordi Wallander og hans kolleger og deres familier trues på livet af en snedig, ukendt person, der tydeligvis har mere end ét horn i siden på dem. Efterhånden, som truslen rykker tættere på og får alvorlige konsekvenser for blandt andet Wallanders datter Linda, der arbejder sammen med sin far, bliver Wallander mere og mere labil og uregerlig, hvilket også gør ham mere interessant end ellers som person. Desuden er handlingen i Mastermind godt skruet sammen, dog måske lige vel flashy og 'amerikansk', og lider ikke under de samme huller i logikken som flere af de øvrige film i serien.

nWallander: Mastermind. Instruktion: Peter Flinth. Manuskript: Stefan Ahnhem. Region 2. SF-Film

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her