Læsetid: 3 min.

www.dinpersonligemening.com/chat

1. september 2000

STUDIESTART

Chatbot : Information er logget på chatten kl. 13:54
Information : En amerikansk undersøgelse viser, at Internettet er langt større end først antaget. Såkaldt dybe søgemaskiner, der trawler den voksende mængde information, som ligger i offentlige institutioners, universiteters og virksomheders databaser, tyder på, at der i alt ligger 550 mia. sider på nettet. Svarende til 90 sider for hver mand, kvinde og barn her på jorden.
Cille : Er du jyllænder ?? *GG*
H@ns kbh. : øøhh...hehe..nej jeg er sjællænder
Information : Selv om det stadig kun er en lille procentdel af verdens befolkning, og fortrinsvis borgere i rige lande, der har adgang til Internettet, kan mediet skrive sig ind i historien som det hurtigst voksende nogen sinde. Amerikanske målinger har for nylig vist, at der nu er flere kvindelige end mandlige brugere af Internettet i USA. Det anslås, at ca. 65 pct. af danske hjem har en computer i dag, og antallet af familier med modem er de sidste fire år steget fra 10,2 til 45 pct. 43 pct. af befolkningen bruger online-mediet daglig.
Cille : Nå H@ns jeg hopper nu (-;
H@ns kbh. : *Information* tag og log af H til
Information : Sammensmeltningen af digitale medier vil i en ikke fjern fremtid betyde, at information og underholdning af enhver art og kvalitet vil kunne bestilles fra den enkelte brugers skærm, når og hvor det passer ham/hende.
Chatbot : KaKaoPigen er logget på chatten kl. 14.02
H@ns kbh. : hej kakaopige (-: H@ns her 22/185/78
Information : Da den amerikanske internetudbyder American Online (AOL) først på året opkøbte en af underholdningsindustriens giganter, Time Warner, var det primært for at sikre sig indhold til sine millioner af opkoblede internetbrugere
KaKaoPigen : Hvad så
H@ns kbh. : KakaoPige må jeg få din ICQ? (-;
Information : Paradoksalt nok er indholdsleverandørernes værste konkurrent på Internettet publikum selv. Digitaliseringen betyder mere effektiv distribution af bits og bytes, men gør samtidig ethvert website til et potentielt forlag, pladeselskab, filmstudie, kooperativ, virksomhed eller forening.
KaKaoPigen : Jeg kender ikke min IQ men fik 11 i kemi (o:
Information : Tag en ting som chatrummet, der af mange betragtes som et sygeligt tidsfordriv for socialt krypterede nørder, men som alligevel er på vej til at blive det nye århundredes svar på det, der i gamle dage hed forsamlingshuset eller købmandens bagbutik
Cille : H@ns jeg tabte tråden
Nietszhe : hvem vil bytte Kierkegaards samlede værker for et boxsæt med Miles Davies?
Information : IT-journalisten Ole Grünbaum har i sin bog (af samme navn) beskrevet den digitale darwinisme, der gælder på www. Den er skånselsløs: Ofte er det brøkdele af sekunder, der afgør, om et website (eller en nyhed, et produkt eller en idé) er købt eller solgt. Måske er lignende decimaler på spil når det gælder Internettets potentiale som demokrativærktøj.
Cille : H@ns det var et hint (-;
KakaoPigen : Hvor skal man trykke
Information : I 1996 introducerede matematikeren Ben Goertzel begrebet WorldWideBrain som betegnelsen for et højere niveau af global intelligens, der muligvis kan opstå i en global ’hjerne’, hvis celler er computere koblet sammen i netværk via Internettet. Hvad tænker en global hjerne, hvis X antal milliarder mennesker kobles op til verdens største interaktive reklamekatalog? Informationsboomet stiller krav
KaKaoPigen : Hey Sweety
Information : til websurferne, der skal vænne sig til at beslutningsprocesser, oplysning og handel i stigende grad integreres med interaktive funktioner på Internettet. Kravene øges mens tålmodigheden aftager, og konkurrencen mellem medierne (eller spillerne som det hedder i jargonen) er benhård, ikke mindst på nyhedsområdet. Netmedier fristes til at sende sladderstof i omløb, i stedet for gennemarbejdet journalistik. Hvad sker der med demokratiet og samfundsdebatten, hvis underholdning erstatter oplysning over hele linien? Den dag nærmer sig, hvor forbrugere af nyheder kan følge artiklerne i real time og ord for ord imens de skrives på journalisternes maskiner. Dagbladet Information er således den første avis herhjemme, der benytter sig af interaktiv leder-teknologi. Det vil sige, at du lige nu og her, i dette chatrum, i denne virtuelle stund, kan tilkendegive din holdning til fremtidens mediebillede, samt offentliggøre din mening om websurfernes interaktive fremtid. Dit bidrag vil indgå på lederplads i Dagbladet Information. Nå, hvad siger I så?
H@ns kbh. : Cille >> Tænd lyset og se efter *GGG*
Chatbot : Cille er logget af klokken 14.12
Kickbot : >> User *Information* has been kicked >> flooding is not allowed in this chatroom >>KakaoPigen : Sweety?Jake40/182/75

jake

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu