Læsetid: 1 min.

Yderste højre på vej mod sejr i belgisk valg

9. oktober 2006

Foreløbige optællingsresultater fra lokalvalget i Belgien viste søndag aften, at det yderste højre er blevet styrket. Ved lokalvalget, som ses som en strømpil på, hvordan parlamentsvalget i Belgien næste år vil gå, skulle der vælges medlemmer til 589 lokalråd: 308 i Flandern, 262 i Vallonien og 19 i Bruxelles. Lokalvalget tegner til, at de højreorienterede og indvandrerkritiske kredse i landet fortsætter deres fremgang. Valgkampen op til lokalvalget har vist en tiltagende spænding mellem de hollandsk-talende flamlændere i den nordlige del af Belgien, der ønsker mere selvstyre, og de fransktalende vallonere i syd, der ikke længere er villige til at opretholde en belgisk samhørighed for enhver pris. Med flamsk nationalisme på fremmarch, har det højreekstremistiske parti Vlaams Belang (Flamsk Interesse) sat håbet op efter at sætte sig på den nordbelgiske havneby Antwerpen. De flamske nationalister beskylder de fransk-talende for at være for eftergivende på spørgsmål som indvandring og kriminalitet. Disse temaer er ved at blive de afgørende stridspunkter mellem Belgiens 6,5 millioner flamlændere og landets 4,5 millioner vallonere. RITZAU

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her