Læsetid: 1 min.

FOLK

2. august 2007

Marys far

Professor John D. Donaldson, også kendt som Marys far, har fået æren af at indlede semestret på Folkeuniversitetet i Århus med en matematisk forelæsning.

Uanstændige

I protest mod anholdelsen af to bøsser, der i sidste uge kyssede på gaden i Rom, har italienske bøsser og lesbiske i dag planlagt et offentligt bunkekys. Maksimumstraffen for såkaldt uanstændig opførsel i Italien er to års fængsel.

Hårde musikere

I dag lukkes der op for 'Hardcore Festival' i Fredericia. Festivalen bygger ifølge hjemmesiden på musik, politik og aktivisme. Der er forbud mod racisme, vold, sexisme, stoffer og animalske fødevarer. Ekstremt støjende musik er derimod yderst tilladt.

Svendborgensere

I Svendborg er man mere afdæmpede, for her holdes den traditionsrige 'Torvedag'. Der er dog 30-års-jubilæum i år, så det kan ikke helt udelukkes, at der kommer tryk på. Torvedagen går direkte over i Svendborg Festdage, hvor Bamse og Kaja Brüel optræder.

Chilibønder

Verdens stærkeste chili er fundet. Den hedder 'bhut jolokia' og scorer over en million på en særlig chiliskala, hvor tabascosovs ligger på 2.500. Chilien gror i Østindien, hvor man har spist den i årevis. Men nu hvor den har fået sin titel, satser man på stor eksport.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her