Læsetid: 2 min.

Skatteborgerstrip på traktor

Landboorganisationernes unge dyrker sex for statslige støttemidler
Traditionelt har landbobefolkningen hyldet tækkelig påklædning, men sådan er det ikke længere.

Traditionelt har landbobefolkningen hyldet tækkelig påklædning, men sådan er det ikke længere.

17. august 2007

Sådan ligger landet: Danmark regeres af bønder. De ejer 71 procent af arealet, skønt de kun udgør en halv procent af befolkningen. Regerings-apparatet har de greb om gennem deres politiske arm, Venstre, der holder den økonomiske støtte flydende i en strøm, som var det gylle, der løb ovenud af beholderen.

Nu senest har DR's dybdepløjende journalistik blotlagt, at landboorganisationens juniorafdelinger - Landbo Ungdom og 4H - af fødevareminister Hans Chr. Schmidt (V) årligt får syv millioner kroner i tilskud - angiveligt til at sikre ungt liv ude på landet.

Og sikke liv! Ifølge revisionsbilag, som DR har høstet, går pengene bl.a. til 'Miss Wet T-shirt'-konkurrencer, drukrejser til Spanien, ture til VM-fodbold og pigeaftener med håndtering af dildo-redskaber. Ifølge Radioavisen har statsstøtten også været anvendt til et landsdelsmesterskab i traktortræk i Odense, hvor landmandslivet blev peppet op af en hyret stripper på ladet af traktoren 'Tøffe'.

Stripperen, 'Miss Carina', erklærer:

"Det er helt normalt at optræde til traktortrækkonkurrencerne som stripper."

Nej, så der er ikke noget at komme efter, vel?

Lukket tredagesfest

I juli måned afholdtes Landbo Ungdom Festival i Vejen, hvor 350 glade unge jorddyrkere festede tre dage for et støttebeløb på 312.000 kr. - samme beløb som sidste år. Festen var lukket for offentligheden, fordi det ellers ikke var muligt at få alkoholbevilling til klokken to om natten.

Arrangøren af disse løjer bærer navnet Hans Christian Gæmelke. Han forklarer arrangementet således:

"Simpelthen for at lave en masse sjov og få folk til at komme tættere sammen."

Samme unge H.C. Gæmelke - der i øvrigt er Landbo Ungdoms regionsformand for Ribe - fik efter festlighederne i 2004 denne kammeratlige hilsen via Landbo Ungdoms hjemmeside:

"Og til dig, HC, du hyggede dig - det kunne vi jo se, da du ikke længere kunne rejse dig fra stolen."

Nogle vil sige: Gæmelke, Gæmelke... Det usædvanlige navne kender vi da...

Og ganske rigtigt: Hans Christian Gæmelke er afgrøde af gårdejer og Landbrugsraadspræsident Peter Gæmelke. Far & søn Gæmelke har tidligere til landbopressen oplyst, at de planlægger et glidende generationsskifte af slægtsgården i Vejen.

Jamen, så er det vældigt praktisk, at sønnike allerede nu høster erfaring i omgangen med statslige midler.

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu