Læsetid: 1 min.

FOLK

25. september 2007

Nikoline Werdelin

'Tidsåndens seismograf', kaldtes hun, da hun i 80'erne og 90'erne brillerede med serierne Café og Homo Metropolis. Begge var båret af samme sjældne repliksans, som også udmærker de senere dramaer fra hendes hånd. Derfor får hun i dag Modersmålsselskabets Pris.

Moonere

Over en milliard kinesere fejrer i dag månefestival - en høstfest, der går tilbage til Zhou-dynastiet for 3.000 år siden. Det gør de ved at spise månekager, tænde lanterner i tårne, afbrænde røgelse og kigge på ilddragedans. Blotning af balder er IKKE på programmet.

Ban Ki-moon

Trods efternavnet kan den sydkoreanske generalsekretær for FN ikke deltage i månetilbedelsen. Han skal nemlig åbne FN's 62. generalforsamling. På talerlisten står også verdens mægtigste mand, unilateralisten George W. Bush, der sikkert vil sige et eller andet kønt om demokratiet.

Fodbolddommere

SAS-ligaen trækkes med dommere af svindende kvalitet. For den formastelige, hvis fatale fejlkendelser fik lørdagens opgør mellem AGF og FCN til at havarere, er der nu kontant afregning: Otte dages karantæne. Samtidig foreslår spøgefugle ligaen omdøbt til DASH-ligaen.

Kathy Griffin

For den amerikanske stand-up-komiker er tildelingen af en Emmy-award blevet lidt af en forbandelse. I takketalen sagde hun 'Suck it, Jesus - dig har jeg ikke noget at takke for denne pris, som fra nu er Gud for mig'. Det stygge klip er nu bortcensureret af USA's tv-nævn.

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Folketingsvalget er forbi, men magten skal stadig holdes i ørerne.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement. Første måned er gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu