Læsetid: 1 min.

FOLK

25. september 2007

Nikoline Werdelin

'Tidsåndens seismograf', kaldtes hun, da hun i 80'erne og 90'erne brillerede med serierne Café og Homo Metropolis. Begge var båret af samme sjældne repliksans, som også udmærker de senere dramaer fra hendes hånd. Derfor får hun i dag Modersmålsselskabets Pris.

Moonere

Over en milliard kinesere fejrer i dag månefestival - en høstfest, der går tilbage til Zhou-dynastiet for 3.000 år siden. Det gør de ved at spise månekager, tænde lanterner i tårne, afbrænde røgelse og kigge på ilddragedans. Blotning af balder er IKKE på programmet.

Ban Ki-moon

Trods efternavnet kan den sydkoreanske generalsekretær for FN ikke deltage i månetilbedelsen. Han skal nemlig åbne FN's 62. generalforsamling. På talerlisten står også verdens mægtigste mand, unilateralisten George W. Bush, der sikkert vil sige et eller andet kønt om demokratiet.

Fodbolddommere

SAS-ligaen trækkes med dommere af svindende kvalitet. For den formastelige, hvis fatale fejlkendelser fik lørdagens opgør mellem AGF og FCN til at havarere, er der nu kontant afregning: Otte dages karantæne. Samtidig foreslår spøgefugle ligaen omdøbt til DASH-ligaen.

Kathy Griffin

For den amerikanske stand-up-komiker er tildelingen af en Emmy-award blevet lidt af en forbandelse. I takketalen sagde hun 'Suck it, Jesus - dig har jeg ikke noget at takke for denne pris, som fra nu er Gud for mig'. Det stygge klip er nu bortcensureret af USA's tv-nævn.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her