Læsetid: 1 min.

FOLK

18. september 2007

Jørgen Winther

Samtaler om sex vil i dag foregå i Venstres gruppeværelse imellem denne pæne mand og andre sundhedsordførere. Anledningen er, at regeringen vil reducere midlerne til forebyggende arbejde for seksuel sundhed med fire millioner kr. Sex & Samfund forestår sessionen.

Jacob Jordaens

Den flamske barokmalers storslåede maleri 'Færgebåden' fra 1623 vil fra i dag og 10 måneder frem blive minutiøst restaureret. Statens Museum for Kunst inviterer publikum til 'åbent værksted', hvor man må kigge konservatorerne over skuldrene. Nok se, men ikke røre.

Nordværst-borgere

Ungdomshusaktivister i den såkaldte Gruppe 13 har erklæret, at de den 6. oktober vil overtage Grøndalsvænge 13 i Københavns NV-kvarter. Lokale borgere holder i aften møde om perspektiverne heri. Men ak! Borgmester Ritt har kig på samme ejendom til billigboliger.

Speed-billister

I juli blev det ved lov vedtaget, at man ikke må køre med narko i blodet. Derefter fulgte en debat om, hvorvidt politiet overhovedet kunne tjekke den slags. I dag kommer så tallene for, hvor mange skæve og høje bilister, der indtil videre er snuppet.

Jimi Hendrix

Det er i dag 37 år siden, guitargeniet døde, kvalt i sit eget opkast, kun 27 år gammel. Et sørgeligt endeligt for en af det 20. århundredes mest nyskabende musikere, men perfekt for en myte, der blev uforgængelig: 'I don't live today, maybe tomorrow - I just can't say'.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her