Kommentar
Læsetid: 2 min.

Klap dig selv på skulderen

En ny meningsmåling foretaget for Berlingske Tidende udråber Berlingske Tidendes chefredaktør til en af Danmarks mest troværdige mediepersonligheder, skriver Berlingske Tidende
28. september 2007

Når ingen andre siger det, må man jo gøre det selv. På et fokus-opslag i gårsdagens udgave af Berlingske Tidende kan man således læse: "Berlingskes chefredaktør vinder mediedysten om troværdighed".

Kåringen sker på baggrund af en Gallup-måling, som den gamle tante (avisen, ikke chefredaktøren, red.) selv har fået foretaget. I et stærkt felt af 10 fremtrædende kultur- og mediepersonligheder sætter Lisbeth Knudsen sig på en flot andenplads - kun overgået af Tor Nørretranders - men nok så væsentligt foran konkurrenten fra Politiken Tøger Seidenfaden.

"Troværdighed er noget, jeg har hæget om i hele min professionelle karriere - altså at dyrke og varetage de klassiske dyder i journalistikken. Det er helt centralt for mig, at journalistik skal bedrives med ansvar og ikke med populisme for øje," siger Lisbeth Knudsen - til Berlingske Tidende.

Imens kan man jo tygge over, hvad man så skal kalde den form for journalistik, som roser sig selv og nedgør konkurrenten på baggrund af målinger, man selv har fået foretaget. Det rimer næppe på 'klassiske journalistiske dyder'.

Qvortrup er bunden

På bunden af Berlingskes troværdighedsmåling finder man Se & Hørs Henrik Qvortrup på en 10. plads, Zentropas Peter Aalbæk Jensen på en 9. plads og DR's generaldirektør, Kenneth Plummer, på en 8. plads. Politikens chefredaktør må affinde sig med en skuffende 7. plads, men tager - ifølge Berlingske Tidende - nederlaget pænt:

"Hun (Lisbeth Knudsen, red.) har simpelthen været professionelt forpligtet til at få et image af den her karakter. Og det, synes jeg, meget fint er lykkedes for hende, især i betragtning af, at hun i visse politiske kredse blev mistænkeliggjort på det kraftigste og udskreget som rød manipulator i DR," lyder det tvetydige tillykke fra den knap så troværdige chefredaktør på Rådhuspladsen.

Gallupmålingen var dog ikke en ren fejring af Berlingske Tidende, idet Lisbeth Knudsen samtidig måtte se sig placeret næstsidst i en tilsvarende måling af karisma.

Men det med karismaen er heller ikke noget, som Lisbeth Knudsen tillægger den helt store vægt, forsikrede hun:

"I hvert fald ikke, hvis det drejer sig om at deltage i quizprogrammer af enhver slags og bare vække opmærksomhed for opmærksomhedens egen skyld," bedyrede hun.

Hvad er det nu man kalder et udsagn, der ophæver sig selv?

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her