Læsetid: 3 min.

Pæne mænd siger ikke lort

Kendiserhvervsmanden Asger Aamund i ny og uvant rolle hos 'Mads og Monopolet', hvor vi finder ud af, at han holder meget af pølser
3. september 2007
Asger Aamund skal som nyt medlem af panelet i Mads og Monopolet lige vænne sig til jargonen.

Asger Aamund skal som nyt medlem af panelet i Mads og Monopolet lige vænne sig til jargonen.

Thorkild Amdi

Asger Aamund er en sjov mand. Ikke fordi han har humor - det har han sikkert - men fordi han har fået tildelt en sjov rolle i den danske offentlighed.

De fleste danskere kender vel Asger Aamund, men hvor mange af os ved egentlig, hvad det er han laver?

Han kommer fra et parallelsamfund, hvor man læser Børsen, bekymrer sig om patenter og amerikanske boliglån og har helt utrolig travlt.

Men Asger Aamund er en af de eneste mænd fra denne KFX-indeks-verden, der forsøger at bevæge sig over i vores dimension. Problemet er, at her hos os, siger man 'lort', og det lyder bare mærkeligt i Asger Aamunds mund.

Som nyt medlem af panelet i P3's Mads & Monopolet vil han flere gange komme ud i situationer, hvor han skal tage stilling til spørgsmål, som det Monopolet fik i lørdags: Hvad skal jeg lære mit barn at sige, når det skal skide. Bommelom? Lave pølser? Lave lort? Lave stort? Hvad?

Det lød en smule malplaceret at høre Asger Aamund ultimativt afvise at kalde det at lave pølser.

Prøv at lukke øjnene, og forestil jer Asger Aamund stå foran jer og sige sætningen:

"Jeg kunne aldrig finde på at lære mine børn at kalde det at lave pølser. Jeg er nemlig meget glad for pølser."

Professionel hjælp

Men Asger Aamund skal nu have ros for at kaste sig ud i at deltage i Mads & Monopolet, hvor hans kone Susanne Bjerrehus har været med fra starten, som et af de mest underholdende panelmedlemmer. Det virker bare som om, det falder hende mere naturligt at tale om hverdagstrivialiteter. Hun bruger den almindelige danskers begrebsverden. Det skal Asger Aamund lige lære. For eksempel begik han en ordentlig brøler, da panelet skulle hjælpe en lytter, der havde lånt sin hanhund (islandsk hyrdehund) ud til parring, men aldrig fået betaling for det.

Asger Aamund sagde: "Ring til dansk kennelklub", og med de fire ord underminerede han hele programmets eksistensberettigelse.

Hvis lytterne begyndte at søge professionel hjælp, så ville der jo ikke være nogen grund til at fortsætte Mads & Monopolet.

Men her går Asger Aamund ind med den typiske management approach: When in doubt: hyr en professionel konsulent. Nederlag er ikke en option, han opererer med, så han går straks til sagens kerne og rådfører sig med præcedens og de vedtagne love og regler på området.

Lytteren sagde da også, at hun havde tjekket Dansk Kenneklubs hjemmeside og vidste, at hun burde have udfærdiget en skriftlig aftale omkring parringen. Hun havde begået en fejl, men regnede med, at det var ordentlige mennesker, hun havde lånt sin hund ud til.

Maise Njor fordømte straks de formastelige. Det samme gjorde Søren Rasted. Asger Aamund mente, at der vel havde været nogle udgifter forbundet med parringen, så hvis nu de tog højde for dem og skar lidt ned på det økonomiske krav, kunne det være, at de to parter kunne indgå et kompromis.

Nej, nej, nej, Asger Aamund. Det er ikke konstruktive løsninger, man leder efter, når man ringer ind til Mads & Monopolet. Man leder efter bekræftelse af, at man er et godt menneske og har ret. Men det skal det nye medlem af panelet nok lære. Om ikke af andet, så af hans kone.

Mads & Monopolet, P3 lørdag kl. 9

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her