Læsetid: 2 min.

Ayaan Hirsi Ali-as Flemming Rose

Hvordan Flemming Rose kan få en plads i en af Danmarks fribyer
Den somalisk-fødte forfatter og filmskaber Ayaan Hirsi Ali er blevet tilbudt at slå sig ned i en dansk friby.

Den somalisk-fødte forfatter og filmskaber Ayaan Hirsi Ali er blevet tilbudt at slå sig ned i en dansk friby.

Fred Ernst

25. oktober 2007

Lad os anstille et tankeeksperiment. Efter at have forhånet de danske muslimer af et godt hjerte, bliver Jyllands-Postens kulturredaktør Flemming Rose truet på livet af radikale islamister. Den danske regering sørger selvfølgelig for hans sikkerhed.

Nu beslutter Rose sig for, at han vil arbejde for den amerikanske tænketank The American Enterprise Institute (AEI). Den minder meget om den danske tænketank Cepos, som Jyllands-Posten da også delvis finansierer. Det var i AEI, de neokonservative republikanere og gammeltrotskister udtænkte krigen mod Irak længe før 11. september 2001, og det var i den, man fabrikerede de falske efterretninger om Saddam Husseins masseødelæggelsesvåben.

Tænketanken udlovede for nylig 10.000 dollar i dusør til den, som ville bestride FN's Klima-rapport. AEI, der er finansieret af oliegiganten ExxonMobile, har de seneste år brugt i omkring 100 millioner kroner på forskning, der benægter den globale opvarmning. På klimakonferencer verden står Steven Hayward fra AEI skulder ved skulder med Bjørn Lomborg fra Copenhagen Consensus Center.

Flemming Rose vil forske i 'Islam og kvinder'. AEI forlanger dog, at det skal foregå i 'en vestlig kontekst', hvilket Rose er indforstået med, da alt andet forekommer ham vederstyggeligt. Og hvad er forskningsfriheden mod ytringsfriheden? Desuden er han godt træt af Danmark, hvor ytringsfriheden ikke omfatter hate-speech og retten til at latterliggøre og håne minoriteter alene på grund af deres tro.

Betalt sikkerhed

Der er bare lige det problem, at han vil have den danske stat til at betale for sin sikkerhed, mens han hygger sig med sine neokonservative åndsfæller over there.

Der er dog grænser for, hvor langt den danske stat vil gå for at beskytte sine borgere. Faktisk går retten til beskyttelse lige til grænsen. Så vil Flemming Rose beskyttes, må han rejse hjem. Det afføder straks vilde protester fra islamofobister verden over. Kan Flemming Rose, der modtog Trykkefrihedsselskabets journalistpris i 2007, betalt af Jyllands-Posten, ikke frit vælge hvor han vil bo, bare fordi han har stået vagt om den totale og radikale ytringsfrihed?

Pia Kjærsgaard er rasende. Hun har i årevis kæmpet for folks ret til at fuske med deres asylansøgninger og bevæge sig frit over landegrænserne og om nødvendigt medbringe egen hær. Selv Enhedslistens Per Clausen er opbragt over, at den danske stat ikke vil sende en hær af sikkerhedsfolk til Washington, så Rose i fred og ro kan studere verden i 'en vestlig kontekst'.

Fremmede landes statsoverhoveder og borgmestre står i kø for at klandre Danmark og tilbyde Flemming Rose ophold i noget de kalder fribyer. Men man skal være forfatter for at komme i betragtning, og er man forfatter, når man kun har gryntet og udspredt hate-speech?

Danmarksmesteren i hate-speech og nu Trykkefrihedsselskabets formand, Lars Hedegaard, som ikke kunne blive medlem af PEN, tog sagen i egen hånd og udnævnte Flemming Rose til forfatter. Sådan fik han sin hævn over PEN. Og Flemming Rose ali-as Ayaan Hirsi Ali bliver i den tænketank, som bruger millioner på at knægte ytringsfriheden.

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Andreas Trägårdh
Andreas Trägårdh anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu