Læsetid: 1 min.

FOLK

20. oktober 2007

Francis Ford Coppola

Al Pacino er rig, men nærig, de Niro har opbygget sit eget imperium, og Jack Nicholson spiller vedblivende Jokeren. Alle tre lattergør sig selv, fordi de misadministrerer deres evner, udtaler Coppola i Rom, hvor hans nye film har haft premiere.

Sprogfolk

Brian Mikkelsen, Sabine Kirchmeier-Andersen og Jørn Lund åbner på tirsdag en ny portal, sproget.dk. Her vil man eksempelvis kunne se, hvor bindestregerne skal stå i olie-eddike-dressing, men i det hele taget få adgang til diverse ordbøger.

Bruce LaBruce

Kl. 14 optræder den canadiske avantgardekunstner på Camp X Rialto, som kalder ham "den mest hadede person i filmbranchen". Han har dog også som homofilt ikon mange beundrede - og er jury-medlem på Gay & lesbian-festivalen i København.

Benedict

Paven, der egentlig hedder Ratzinger, rejser i dag til Napoli for at åbne et fredsmøde for forskellige trosretninger. Lyder umiddelbart som en glimrende ide. Det kan ikke gå hurtigt nok, og nogen må jo - pøjpøj - påtage sig opgaven.

Dizzy Gillespie

Dizzy Gillespie blev kendt for sin specialbyggede trompet, som knækkede opad, men endnu mere for sin indsats i jazzen, hvor han sammen med Charlie Parker udviklede den særlige stilart be-boppen. Han fødtes for 100 år siden, døde i 1993.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Karsten Sørensen

Dizzy's 100-årsdag skal lige gemmes et årti til 21. oktober 2017.

mvh

Karsten Sørensen