Læsetid: 1 min.

FOLK

18. oktober 2007

Karen Syberg

'Man skal dyrke sin have.' De ord er Voltaire's pointe på hans skæmteroman 'Candide'. Samme indsigt har dette blads Karen Syberg podet til frugtrig journalistik, senest i bogen 'Æblets fortælling'. Herfor prisbelønnes hun på mandag kl. 17 i Dansk Forfatterforening, Strandgade 6.

Bladdræbere

Bladene falder. De oplagstal, som aviser har indrapporteret til Dansk Oplagskontrol for september viser styrtdyk i forhold til samme måned sidste år. Eneste dagblad i fremgang er Information - med 0,1 procent op. Politiken er nede med hele 9,1 procent. Øksen ligger ved Tøgers fod.

Bangebukse

I går havde Bush besøg af Tibets Dalai Lama. Det fik Kinas Tibet-partiboss til at sige: 'Vi er rasende.' Lamaen kommenterede lattermildt: 'Det sker hver gang'. Det Hvide Hus undlod dog frygtsomt at udsende foto fra mødet. 'Vi ønsker ikke at jage en pind i Kinas øje', udtalte en talskvinde.

Nyhedsformidlere

Fra dagens pressemail-høst: 'Den danske importør af verdens førende motorprogram, amerikanske Cummins, hedder i fremtiden Granly Diesel A/S med hovedkontor i Osted ved Roskilde og filial i Esbjerg. Samtidig samles de to afdelinger i Esbjerg, salg og service, på adressen Fiskerihavnsgade 34.'

Stof-eksportører

Fra en salgsmesse i Cannes oplyser DR, at der i udlandet 'er øget efterspørgsel dansk kongestof'. Fra Frankrig især efter Joachims alliance med Marie. Jamen, altså. Måske burde kongerøgelse optages på listen over euforiserende stoffer og således rammes af forbud mod eks- og import.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her